Nianga nie chcą sprzedać, a jedynie wypożyczyć.Wilmore pisze:Podejrzewam, że chcą sprzedać:
Vila, Zaccardo, Strasser, Traore, Nocerino, Beretta, Niang, Odu;
Nie widzę w kadrze na następny sezon Antoniniego, Zaccardo, Strassera, Traore, Berette oraz Odu. Tylko tak naprawdę na tą szóstkę będzie mało(w ogóle) chętnych do kupna i czuje, że co rok będzie pojawiał się ten sam scenariusz - wypożyczenie. Z bardziej wartościowych gracz pozbył bym się z pewnością Boatenga(nieefektowny showman, mam wrażenie, że to słowo Prince nie jest przypadkowe w jego imieniu), Nocerino oraz być może Emanuelsona. Holender nie jest ulubieńcem Maxa, a do tego się nie przebił w Fulham. Natomiast wolę Didaca zamiast Antoniniego na ławce. Młody Hiszpan przecież grał bodajże rok temu lub dwa na jakiś ME juniorów i prezentował się godnie. Pierwszy skład oraz wygrana Hiszpanów w całym do tego i zaliczył asystę we finale po... wrzutce.mete pisze:Abbiati 32, Amelia 1, Gabriel 59.
Abate 20, Antonini 77, Bonera 25, Constant 21, Didac Vilà 35, De Sciglio 2, Mexes 5, Vergara 33, Zaccardo 81, Zapata 17.
Boateng 10, Cristante 24, De Jong 34, Emanuelson 28, Montolivo 18, Muntari 4, Nocerino 23, Poli 16, Saponara 8, Strasser 14, Traorè 12.
Balotelli 45, Beretta 36, El Shaarawy 92, Niang 78, Oduamadi 90, Pazzini 11, Petagna 37, Robinho 7.
Nie jest tajemnicą, że najpierw musimy kilku graczy odpalić. Niestety w realu nie jest to takie łatwe jak w FMie, że wystawiasz gościa na listę, a jego już nie ma więc trochę będziemy musieli poczekać. Z piłkarzy których wymieniłem klub powinni znaleźć Beretta, Odu oraz Strasser jednak nie wchodzi inna opcja niż wypożyczenie czy wolny transfer. Z resztą będzie problem.
Mnie to kompletnie nie dziwi. Jedną z kilku niewiadomych przed sezonem jest właśnie to jaką Muntari będzie pełnił rolę w pierwszym sezonie. Martwiące aczkolwiek niedziwiące będzie to jak Muntari będzie grał w podstawowym składzie.Wilmore pisze:4 u Muntariego
Jestem ciekaw czy Allegri chciałby w ogóle wystawiać Boatenga na mezza'li. Bo jakby miał taki zamiar to myślę, że Boa biegałby tam już w tamtym sezonie, a Max go ustawiał w okolicach OPŚ bądź na prawej stronie ataku co było jednym z wielbłądów w tamtym sezonie Maxa.