Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 23 lip 2013, 16:33

Jeżeli miałbym wybierać między Zlatanem a Kaką to wybór jasny. Żeby Ibra mógł wrócić to musiałby się zdecydować na pensję maksimum 5 mln na rok (Raiola ponoć oferował go Napoli z pensją 6 baniek). Czy Zlatan by się na to zdecydował? Trudno stwierdzić, ale Włochy to jego chyba prawdziwy dom na ziemi i chętnie by wrócił. Niby ostatnio mówił, że zostaje w PSG, ale on tak zawsze prawi. Z Milanu nigdy nie chciał odchodzić, po odejściu nadal komplementował klub a nawet powiedział, że jeżeli będziemy go chcieli spowrotem w razie problemów to wiemy gdzie go szukać.

Osobiscie nie lubie powrotów i pisałem to w przypadku Kaki czy Szewy i osobiście wolałbym, aby potencjalne pieniądze, które miałyby iść na Szweda przeznaczyć na kogoś innego. Z drugiej strony w przeciwieństwie do Szewy czy Kaki Ibra wracałby jako nadal jeden z najlepszych graczy na świecie.

Oczywiście trzeba brać pod uwagę, że to są luźne dywagacje, bo na razie nie ma żadnych plotek odnośnie jego powrotu.

http://www.calciomercato.com/mercato/mi ... ore-803770

Traore to jest lojalny gracz. Wie, że Allegri na niego nie będzie stawiał, ale mimo wszystko chce zostać. Ma oferty z Francji, Włoch, ale nie ma zamiaru zrezygnować ani 1 euro ze swojej pensji wynoszącej 1,2 mln euro (niedawno się dowiedziałem, że przed przyjściem do Milanu inkasował...0,2 mln euro na rok!), więc pewnie będziemy mieli kolejną pijawkę w kadrze. Fatalny błąd Łysego.

Wróć do „Włochy”