Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Tomusmc » 24 lip 2013, 15:13

Wilmore pisze:Snipp_
Tomusmc
Widzę, że obaj nie wiecie, kim jest Nigel De Jong. Otóż gra on w Milanie nie od dzisiaj, a tak myślicie, na co wskazują wasze posty, a od roku, przy czym miał poważny uraz. Wcześniej grał w Manchesterze City czy HSV, rozegrał kilkadziesiąt meczów w reprezentacji Holandii, więc to nie tak, że dziś można było go zobaczyć po raz pierwszy (z trudem, ale rozumiem, że nigdy wcześniej o nim nie słyszeliście, co widać w waszych postach, ale fani Milanu tak nie mają) i że na podstawie jednego meczu dochodzi się do wniosku, że to zawodnik lepszy od tego czy owego.
Największym zmartwieniem odnośnie De Jonga było to, czy wróci do formy fizycznej sprzed urazu. Widać dziś było, że wrócił, czuje grę, nadąża za nią, nadal przeważa siłą nad rywalami. By pewne rzeczy zauważyć nie potrzeba rozegrania 90 minut.
Dziś został wybrany najlepszym graczem turnieju - choć grał znacznie mniej od np. Vidala.
Nie no ja Cię proszę. Nikt nie słyszał o De Jongu oprócz tego, że miał kontuzję przez prawie cały sezon ;) nikt też nie pamięta kopniaka, którego sprzedał Xabi'emu Alonso, fakt w tym aspekcie jest lepszy od Gattuso :roll: nadal widzę, że oceniasz go po 45 minutach i twierdzisz, że jest to piłkarz, który będzie wymiatał. Ok tak może być, ale czy nie za szybko na ocenę? Akurat przykład Vidala jest tu nie na miejscu bo Nasz chłopak już zdążył się pokazać na przełomie całego sezonu.
Wilmore pisze:Tomusmc
Nie zauważyłeś, więc zwrócę Twoją uwagę na jeszcze jedną rzecz - odnośnie Teveza czy Llorente pisałem tylko o dzisiejszym meczu. Nie wyciągałem żadnych dalekosiężnych wniosków, co mylnie wyczytałeś z tego postu, tylko krytykuję ich postawę w tym jednym sparingu.
Dobrze rozumiem teraz :)

Wróć do „Włochy”