Re: GKS Katowice (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: GKS Katowice (zbiorczy)

Post autor: Fishbone » 24 lip 2013, 17:58

Po spokojnym utrzymaniu, czas na nowy sezon. Od rundy wiosennej w klubie panuje ład i porządek. Ostatni żołnierz z firmy Ideon (która ogłosiła upadłość), został wydalony z klubu na podstawie walnego zgromadzenia i wyborów na nową radę nadzorczą. W klubie zasiada aktualnie 5 przedstawicieli Urzędu Miasta Katowice a prezesem klubu został Wojciech Cygan, który wykonał kawał dobrej pracy, żeby ogarnąć bałagan w klubie i wszystko mu się udało. Zostały małe "pozostałości" po Ireneuszu Królu, jednak z czasem będzie wszystko naprawione, bo głównie skuli tego oszusta dostaliśmy licencję, jednak brak zgody na dokonywanie transferów jak i nadzór finansowy.

W zespole wielkich zmian nie dokonano, bo Rafał Górak mając pierwszy raz na Bukowej spokojną rundę, poskładał dobry zespół, który był najlepiej grającym zespołem w rundzie wiosennej. Z klubu odszedł Deniss Rakles, któremu zakończyło się wypożyczenie, jednak był wyróżniającą się postacią w zespole. Prócz niego szereg opuścili bezproduktywni piłkarze, jak: Jan Beliancin, Michał Farkas czy Bartłomiej Sobotka. Szereg GieKSy opuścił znany na GieKSie Jacek Kowalczyk, jednak był zawieszony na ponad pół roku za poprzednią "działalność" w Odrze Wodzisław i nie zdobył już uznania na kolejny sezon.

Do GieKSy za to doszło kilku młodych piłkarzy jak i doświadczonych, którzy mają pomóc stworzyć ambitny i dobrze zgrany zespół. Wrócił Michał Zieliński, który kiedyś w GieKSie dobrze się prezentował. Dołączył także Tomasz Wróbel z GKS-u Bełchatów.

Znakiem na to, że GieKSa wraca na właściwe tory było przedłużenie kontraktu z Grzegorzem Fonfarą i Przemysławem Pitrym, którzy mieli oferty z ekstraklasy, jednak postanowili zostać w GieKSie.

Dzisiaj inauguracja i mam nadzieję, że awans w Pucharze Polski z Wigrami Suwałki będzie pierwszym pozytywnym znakiem, że GieKSa będzie poważnym zespołem, który może walczyć co 3 mecze :)

Wróć do „Polska”