Zrobiłoby się ciekawie, gdyby do Barcelony przybył Joaquin. To dobry zawodnik, ale wydaje mi się, że musiałby grzać ławkę rezerwowych, bowiem w FCB problemem nie są słabi skrzydłowi, lecz obrońcy... Poza tym - kogo miałby wygryźć ze składu? Ludovica Giuly?Wszystko wskazuje na to, że nowym klubem skrzydłowego Betisu Sevilla, Joaquina Sancheza Rodrigueza, może być mistrz Hiszpanii, FC Barcelona. Wskazują na to zdecydowanie zdania wypowiedziane przez jego ojca (który jest także jego agentem), Aurelio Sancheza dla 'Força Barça':
"Moim zdaniem Betis zrobiłby najlepiej sprzedając mojego syna. Jego oczekiwania są dużo większe niż te, które proponuje mu Lopera (prezydent Betisu - przyp. red). Jeżeli chodzi o Real, to razem z Joaquinem nie chcemy już wysłuchiwać ich ofert i jesteśmy nimi zwyczajnie zmęczeni. Jeśli mój syn opuści Betis, to jestem przekonamy, że będzie to Barça. Byłoby wspaniale, Joaquin znakomicie bowiem pasuje do stylu gry prezentowanego przez Katalończyków" - powiedział Sanchez.