Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 31 lip 2013, 20:07

De Jong kapitalny. Nie mogę się doczekać jak będzie grał z prawdziwym pierwszym składem Milanu. Świetny w defensywie, potrafi rozprowadzić dokładnie akcje i popisać się jakimś nieszablonowym podaniem jak to do Muntariego. Odciąży z zadań defensywnych Monto jak również pomoże mu w rozegraniu.

Boateng nie ma prawa grać jako ofensywny pomocnik w Milanu. Ogólnie na jednej z kluczowej pozycji w 4-3-1-2 mamy w tej chwili dwóch pseudoofensywnych pomocników oraz młodego Saponarę. Nie napawa to optymizmem.

Gabriel to taki typowy brazylijski bramkarz. Kapitalny na linii a im dalej tym gorzej. Myślę, że wypożyczenie więcej by mu dało niż rola drugiego bramkarza w Milanie. Dla nas też byłoby to lepsze rozwiązanie.

Faraon pokazał się z ładnej strony. Oprócz dwóch bramek ładna piłka do Boatenga, nadal charuje na boisku. Oby łapał pewność to będzie dobrze.

Ogólnie w kadrze jest zbyt dużo graczy, którzy nie powinni nigdy zagrać dla Milanu, ale o tym wiemy już od dawna. Galliani ma miesiąc na to by poprawić Milan i oby to dobrze rozegrał.
ja jakoś w niego wierzę, nie wiem czemu
Ja też, ale nie oczekuje od niego od razu cudów.

Wróć do „Włochy”