Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 31 lip 2013, 23:22

gilardino11 pisze:sam spojrzałem i na teraz wychodzi mi że mogą to być Zenit, Salzburg, Charków i Lyon. I rozumiem do nich 4 dochodzą rozstawione
Mete wrzucał te drużyny ok. tygodnia temu i z tego co pamiętam nie było żadnych trudnych rywali. Najpoważniejszymi było Sociedad i ktoś jeszcze, a reszta to większe bądź miejsze ogórki w porównaniu z Milanem.

Teraz kilka uwag co do meczu. Boateng tylko pokazuje, że potrzeba go odpalić jak najszybciej się da choć nie wiem czy chętni się znajdą na tego pseudo gracz. Po za playoby'em równie obrona zagrała fatalnie. Nie chcę też oceniać innych piłkarzy którzy pojawili się w drugiej części meczu bo widzieliśmy, że ta część spotkania była na bardzo słabym poziomie(a jednak 2 steki mieliśmy). Nie ma też co dramatyzować bo Milan zagrał ostatnio poważnie(chodzi o skład) z Valencią gdzie wynik i gra mogła się podobać. Niemniej został miesiąc transferów rząd Milanu leci w kulki. Z tą kadrą(i archaiczną formacją) trudno będzie walczyć o LM w przyszłym sezonie. Tym bardziej, że rywale się wzmacniają(co nie oznacza, że ich transfery wypalą). Nadarzy się trochę więcej kontuzji niż w poprzednim sezonie(co jest raczej pewne bo tamten sezon był bardzo dobry pod tym względem) i będziemy w dupie, a jak stracimy możliwość gry w LM to nie będzie dobrze. Mamy dwóch środkowych obrońców na poziomie - Mexesa oraz Zapate którzy też wybitni nie są jednak jak zdarzy im się jakaś kontuzja to będzie fatalna sprawa. Dwójka Zaccardo oraz Bonera się nie nadają, żeby zagrać kilka meczów z rzędu, a Vergara... sami widzieliśmy dzisiaj. Kupienie środkowego obrońcy jest koniecznością. Silvestre(wielka niewiadoma) na nie zbawi na tej pozycji. Z musu potrzebuje kogoś lepszego. Kogoś na poziomie Benatii lub Ogbonny którzy już zmienili kluby. Kontrakt dla Bonera pokazuje, że dalej nasz zarząd jest nierozważny. Niepokoi mnie też gra Cristante. W pucharze rozgrywanym w Bari wyglądał słabo. Dzisiaj też w ogóle nie widoczny. Nawet Traktore zagrał od pierwszej minuty, a nie on - nie zrozumiała decyzja. Sam się zastanawiam jak kadra będzie wyglądała na koniec okna. Kto odejdzie(jeszcze na pewno ktoś), a kto przyjdzie. Wiadomo, że będziemy szturmować pod koniec okna i może wtedy zrobimy jakiś lepszy transfer - i dzisiaj to piszę, że nie zdziwcie się jak przywitamy Kake w ostatnie dni(godziny :?: ) okna transferowego. Dla niego na ten moment nie ma żadnego miejsca w Madrycie. Kibice nawet domagali się jego powrotu na pierwszym treningu. Sprowadzenie go za jakąś kwotę, danie mu kontraktu wyższego niż 3,5 mln euro oraz podpisanie kontraktu na więcej niż 2 lata będzie strzałem w stopę.

ESa nie ma co dzisiaj rozliczać z jego sytuacji. Nie było dobrze, ani źle jednak w sezonie musi mieć większą skuteczność. Sytuacja z końca pierwszej połowy czy ta z drugiej gdzie wystarczyło kopnąć piłkę przed siebie powinny być lepiej zakończone.

Wróć do „Włochy”