Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 17 cze 2005, 4:59

onet pisze:"Dudek Dance" letnim hitem włoskich dyskotek

Popularny włoski magazyn "Gentle" jest przekonany, że latem hitem dyskotek na Półwyspie Apenińskim będzie "Dudek Dance". Harce polskiego bramkarza w finale Ligi Mistrzów już stały się słynne.

Na ulicach Liverpoolu po finałowym spotkaniu z Milanem fani tańczyli naśladując postawę Jerzego Dudka w serii rzutów karnych.

We Włoszech najnowszym gestem kibiców Interu, gdy zobaczą fana Milanu, jest odtańczenie najbardziej sugestywnych figur "Dudek Dance". Nocne kluby i dyskoteki w Rzymie, Mediolanie i Turynie są już w większości zdominowane przez nowy taniec.

Szał, który ogarnął Włochów, skłonił jedną z czołowych prezenterek telewizji RAI do pokazania narodowi, jakie figury należy stosować podczas "Tańca Dudka". Adriana Volpe, która uczyła telewidzów kroków tanga i walca, teraz w codziennych porannych programach przez 20 minut ze szczegółami objaśnia ułożenie poszczególnych części ciała: nóg, pośladków, bioder i ramion. Według niej "Dudek Dance" znakomicie wzmacnia i ujędrnia poszczególne części ciała. Volpe zachęca do częstego ćwiczenia, nie tylko podczas nocnych wypadów do dyskotek.

"Dudek Dance" nie jest przeznaczony jedynie dla przedstawicielek płci pięknej. Jeden z bywalców rzymskich dyskotek powiedział na łamach angielskiej prasy: - Na początku nie byłem do tego przekonany. Ale dziewczyny pokazały mi, jak to się robi. Postanowiłem spróbować i jest fajnie. Musisz tylko podnieść ramiona i rozkołysać się.

W jednym z brytyjskich dzienników oprócz obszernego artykułu o "Tańcu Dudka" zamieszczono także grafikę, na której pokazano cztery podstawowe figury. Pierwsza polega na szerokim rozłożeniu ramion, druga na podniesieniu ich na wysokość głowy, trzecia na wyrzuceniu ich w górę w geście triumfu i wreszcie czwarta, clou programu, która instruuje, jak należy pochylając się kołysać biodrami.
Nie mając już kompletnie co robić postanowiłem skoczyć na onet. Jak się okazuje raz na ruski miesiąc jest tam cos do przeczytania :twisted:. Kiedyś Andreyew podawał ten porywający utwór, ale dla tych którzy jeszcze nie słyszeli:
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=2DDK ... 00U25ZFDSG
Kawałek idealnie skrojony na gusta muzyczne Włochów. No i przy okazji Dudek zdobywa fanów na całym świecie. Kto wie, może jego następnym pracodawcą zostanie Inter 8).

Wróć do „Anglia”