Nie mając już kompletnie co robić postanowiłem skoczyć na onet. Jak się okazuje raz na ruski miesiąc jest tam cos do przeczytaniaonet pisze:"Dudek Dance" letnim hitem włoskich dyskotek
Popularny włoski magazyn "Gentle" jest przekonany, że latem hitem dyskotek na Półwyspie Apenińskim będzie "Dudek Dance". Harce polskiego bramkarza w finale Ligi Mistrzów już stały się słynne.
Na ulicach Liverpoolu po finałowym spotkaniu z Milanem fani tańczyli naśladując postawę Jerzego Dudka w serii rzutów karnych.
We Włoszech najnowszym gestem kibiców Interu, gdy zobaczą fana Milanu, jest odtańczenie najbardziej sugestywnych figur "Dudek Dance". Nocne kluby i dyskoteki w Rzymie, Mediolanie i Turynie są już w większości zdominowane przez nowy taniec.
Szał, który ogarnął Włochów, skłonił jedną z czołowych prezenterek telewizji RAI do pokazania narodowi, jakie figury należy stosować podczas "Tańca Dudka". Adriana Volpe, która uczyła telewidzów kroków tanga i walca, teraz w codziennych porannych programach przez 20 minut ze szczegółami objaśnia ułożenie poszczególnych części ciała: nóg, pośladków, bioder i ramion. Według niej "Dudek Dance" znakomicie wzmacnia i ujędrnia poszczególne części ciała. Volpe zachęca do częstego ćwiczenia, nie tylko podczas nocnych wypadów do dyskotek.
"Dudek Dance" nie jest przeznaczony jedynie dla przedstawicielek płci pięknej. Jeden z bywalców rzymskich dyskotek powiedział na łamach angielskiej prasy: - Na początku nie byłem do tego przekonany. Ale dziewczyny pokazały mi, jak to się robi. Postanowiłem spróbować i jest fajnie. Musisz tylko podnieść ramiona i rozkołysać się.
W jednym z brytyjskich dzienników oprócz obszernego artykułu o "Tańcu Dudka" zamieszczono także grafikę, na której pokazano cztery podstawowe figury. Pierwsza polega na szerokim rozłożeniu ramion, druga na podniesieniu ich na wysokość głowy, trzecia na wyrzuceniu ich w górę w geście triumfu i wreszcie czwarta, clou programu, która instruuje, jak należy pochylając się kołysać biodrami.
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=2DDK ... 00U25ZFDSG
Kawałek idealnie skrojony na gusta muzyczne Włochów. No i przy okazji Dudek zdobywa fanów na całym świecie. Kto wie, może jego następnym pracodawcą zostanie Inter