Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 05 sie 2013, 19:14

IMO BVB odpada. Myślę, że Klopp nie szuka ludzi z takim charakterem.
Klopp jest jego fanem. Chciał go wykupić po wypożeczniu, ale coś stanęło na przeszkodzie. Ostatnio dał wywiad na jego temat a sam Kevin też się pochlebnie o nim wypowiada.
Podobno Viola zaoferowała Ljajica City. Oni, a nie Ljajic odrzucili tą ofertę. Sam Ljajic powiedział, że chce do Milanu, ale podstawowe pytanie jest takie czy rzeczywiście dalej chciałby do Milanu przyjść jakby Pellegrini go chciał i do tego rzucając 3 mln euro na rękę :?:
Pisałem o tym wyżej. Ljajic dopiero co się przystosował do ligi i raczej nie będzie chciał opuszczać Włoch. Zresztą w Milanie czy Violi ma pewni pierwszy skład a w City miałby olbrzymią konkurencje wśród graczy bardziej doświadczonych niż on. IMHO w tej chwili zastanawia się nad Milanem lub Viola. Inne alternatywy raczej nie wchodzą w grę. Pieniądze są ważne, ale lepiej powoli wchodzić na wyższą drabinką płacową niż szybko na nią wejść i spaść z hukiem. Czas na zarabianie jeszcze ma i niewydaje mi się, żeby był na takim etapie kariery by szukać jak największej kasy kosztem trybun lub końcowek w meczach. Najlepszy przykład to Faraon, który odrzucił w to lato 7 mln pensji rocznej dla zostania w Milanie. Kasa jest teraz bardzo ważna, ale nie dla każdego najważniejsza.

Wiedząc jak na przestrzeni ostatnich lat upadają nasze "sagi" transferowe stawiam, że na dniach Adem podpisze nowy kontrakt i to będzie tyle na temat jego w Milanie.

Wróć do „Włochy”