Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Emerald » 10 sie 2013, 14:00

Professor Chaos pisze:Liga startuje już za tydzień, a po takich rywalach pre-sezonu ciężko wyciągać wnioski.
Pre-sezon nie jest po to, żeby kibice mogli wyciągać wnioski. Wnioski ma wyciągać trener. No i zawodnicy mają się ograć. Nie wiem w czym problem.
ddemon pisze:Innych kandydatów raczej nie widzę - Alderweireld?
Zważywszy na ostatnich obrońców, którzy wyszli z Ajaxu w świat możnaby go brać w ciemno, ale jeśli chodzi o mnie to za mało go oglądałem, żeby wygłosić własną opinię, a nie chciałbym pisać czegoś w stylu:
ddemon pisze:A może ściągnąć rodaka Songa - Nicolas N'Koulou z OM? Nie wiem jak się prezentuje w Ligue 1 ale w Fifie czy w FM wymiatał I myślę,że wcale nie byłaby to droga opcja tylko pytanie czy jest gotów grać w FCB?
ddemon pisze:Także moim zdaniem kolejnym kandydatem na obronę będzie Vermaelen - tak tak kolejny kapitan Arsenalu - Wenger obiecuje wzmocnienia,choć narazie również kończy się na obietnicach
Z Arsenalu to patrząc na ostatnią formę prędzej brałbym Kościelnego niż Verme, zwłaszcza, że w zasadzie Kościelny profilem też by pasował na następcę kapitana.
ddemon pisze:Ja brałbym Hummelsa - ale im dalej na niego zwlekamy tym bardziej BVB się będzie upierało,gdyż nie znajdzie następcy...
Sprawa Hummelsa jest dość dziwna - wydawałoby się, że chciałoby go pół Europy, ale żadnych plotek nie było - najprawdopodobniej dla tego, że Borussia bardzo szybko i stanowczo ucina wszelkie oferty.
kaczy pisze:Co się dzieje z Puyolem, kiedy będzie gotów do gry ?
Professor Chaos pisze:W połowie września. Nie liczyłbym jednak na niego.
No a to brzmi jak jakaś herezja!! Jak fan Barcy może napisać - Nie liczyłbym na Puyola??!!

Podsumowując - byłoby fajnie gdyby jakiś obrońca się znalazł. Przy czym znalazł napisałem celowo. Nie uważam, żeby konieczny był transfer. Jeśli Tata uzna, że Bartra czy Bagnack zasługują na zaufanie to ja ufam, że będzie to dobra decyzja. Zwłaszcza, że jednak na ligę Thiago Silvy nam nie trzeba i Bartra powinien sobie poradzić a na te kilka meczów z Realem czy w LM z Bayernem lub innym City Puyol będzie gotowy jak go nie zajadą w czasie sezonu.
No i jest Mascherano!
A przede wszystkim należy pamiętać, że nasze problemy z obroną (moim zdaniem) brały się głównie z bałaganu taktycznego. Jeśli to zostanie ogarnięte to moim zdaniem Bartra, Bagnack (ewentualnie), Puyol, Pique i Mascherano powinni nam wystarczyć na luziku. No i jednak porządny obrońca musi być doświadczony - jeśli nie damy Bartrze nabrać doświadczenia to nie będzie porządny i tyle. Czasem myślę, że gdyby Puyol miał w tej Barcelonie wchodzić do pierwszego składu jako gówniarz to też by go odpalili bez szansy na zaistnienie.

Wróć do „Hiszpania”