Re: Premier League 2013/2014

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Re: Premier League 2013/2014

Post autor: sickstick » 16 sie 2013, 18:13

Typuję, że walkę o mistrza stoczą Chelsea z City. Oba kluby mają świetnych fachowców na ławce, znakomity skład, oraz gdyby coś miało pójść źle, ogromny budżet, który można jeszcze spożytkować w zimie. Walka niebieskich z obywatelami to wręcz moje marzenie, bo gdzieś w głębi obawiam się, że Chelsea zdominuje ligę. Powrót Czołgu Mourinho to najgorsze, co fanowi pozostałych 19 drużyn mogłoby się przytrafić.
Za ich plecami na papierze powinien uplasować się... Tottenham, jednak wierzę że znów skończą 5. United mogą być słabi jak nigdy - nie twierdzę że Moyes nie jest dość dobrym specjalistą, jednak został mu w 99,9% fergusonowy skład, którego moim zdaniem nikt poza SAFem nie udźwignie. Zobaczymy, może kupią kogoś kto będzie iskrą, może van Persie pociągnie ich niczym 2 lata temu Arsenal, jednak na chwilę obecną nie zdziwi mnie nawet, jeśli United wypadną z TOP4.
Liverpool jakoś mnie nie przekonuje. Danny z Coutinho wcale nie muszą tak błyszczeć jak zeszłej wiosny, a Luis może się po prostu wypiąć i nie pokazać w tym roku nic ciekawego - w myśl powiedzenia 'z niewolnika nie ma pracownika'. Zobaczymy, może Rodgers mnie zaskoczy, jednak ja jakoś w The Reds nie wierzę.
No i na koniec Arsenal, o którym ciężko napisać cokolwiek logicznego. Od ładnych paru lat wykreślają nas w lat z TOP4, a my wciąż tam siedzimy. Nie wiem na jakiej podstawie, ale nie wyobrażam sobie byśmy i w tym roku nie skończyli w 'czwórce'. Choć na na napierze wyglądamy gorzej od pozostałej piątki.

Wróć do „Anglia”