Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 23 sie 2013, 13:00

Niekoniecznie. Ich priorytetem jest Willian(choć nie wiem co ten gość ma w sobie, że tyle klubów go chce i za taką kasę) który jest podobno bliżej Chelsea niż ich. Więc jak ta opcja nie wyjdzie to zgłoszą się po Duńczyka, a ten transfer są w stanie przeprowadzić w 1-2 dni. Jeszcze muszą dopiąć wszystkie guziki transferu Bale'a - bo jakby jakimś cudem nie odszedł to nie kupią nikogo.
Z tym, że Tottenham już od dłuższego czasu zabiega o Eriksena a szansa na pozyskanie Williana nadarzyła się stosunkowo niedawno. Zdaje się, że Duńczyk chce grać w LM. Tak niedawno w wywiadzie chyba powiedział. Tottenham nawet wzmocniony daje mu mniejsze szanse na grę regularną w tych rozgrywkach niż Milan. Owszem Totki mają fajną kadrę, lepsze zasoby finansowe, ale grają w Anglii gdzie bardzo trudno o awans do CL.

Wydaje mi się, że plotki o porozumienie pomiędzy Milanem a Eriksenem (pamiętacie było o tym sporo mowy niedawno) są prawdziwe i mogą wejść w życie po potencjalnym pokonaniu PSV. Głowy sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że Eriksen czeka, żęby mieć na talerzu najlepsze dla siebie opcje i co najważniejsze wszystkie.

Ogólnie mogę się mylić, ale czy uważacie, że Ljajic, Eriksen czy Sakho tak zwlekają z podjęciem dość ważnej decyzji bo im się nudzi? Może Milan nie ma z tym nic wspólnego, ale jedno ich łączy - zainteresowanie Milanu. Oczywiście oprócz wygasającego kontraktu. Ljajic miał mieć "ostateczne" spotkanie w sprawie kontraktu już pewnie z miesiąc temu, później na początku sierpnia, następnie w połowie sierpnia, wczoraj Della Valle powiedział, że w przeciągu paru dni się wyjaśni jego przyszłość a dzisiaj SKy informuje, że ma dojść do spotkania jeszcze dzisiaj i Ljajic ma już porozumienie z Milanem (może ma, ale wydaje mi się, że jeżeli nie będzie LM to nie będzie jego w tym okienku). Erisken i Sakho ponoć mieli oferty z Liverpoolu (obaj) oraz z Tottenhamu, Zenitu, Bayeru ten drugi. Nadal mało wiemy na temat ich przyszłości.

Wydaje mi się, że będzie tak - jeżeli awansujemy do LM to będzie ciekawie i będziemy o nich walczyć na poważnie co nie znaczy, że kupimy choćby jednego z nich. Przeczuwam, że wtedy Adem nie podpisze kontraktu dla przykładu i my będziemy negocjowali z PSG, Ajaxem i Violą na temat ich przyszłości. Natomiast jeżeli odpadniemy to ich przyszłość się wyjaśni bardzo szybko - Sakho i Eriksen pójdą do Anglli a Ljajic podpisze kontrakt lub wyjedzie za granicę.

Wróć do „Włochy”