Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 28 sie 2013, 23:15

Bardzo ładny futbol Milan pokazał, lecz trzeba sobie zadać pytanie na jak długo :?: Bo nie wierzę, że z Cagliari zagramy równie intensywnie. Trzeba spytać się co byłoby gdyby nie Abbiati który kilka raz świetnie interweniował.

Jak Boateng trafił do siatki za pierwszym razem to pomyślałem sobie: może znajdą się chętni na niego :?: Nie przekonywuje mnie ten piłkarz. Mam o nim podobne zdanie co Rekin. Z dwóch złego wolę jego na boisku niż oglądać tam naszego niesamowitego talenta który dzisiaj nawet na boisku(nawet nie wiem czy był na ławce) się nie pojawił, a mógł to zrobić wchodząc zamiast Robinho. Teraz tylko poczekać co będzie w niedziele. Jak zagrają Ci co dzisiaj zrobili wynik. Podobał się dzisiaj w sumie cały skład choć trudno oceniać obronę jak praktycznie jedyną taktyką PSV były strzały z dystansu.

Mecz pokazał, że lewa obrona powinna być bezapelacyjnie dla De Sciglio i nie obchodzi mnie, że będziemy go niby marnować bo jest to lewy obrońca. Mimo wieku przewyższa tam Emanuelsona oraz Constanta który za rok będzie niechcianą kłodą w Milanie.

Osobna wzmianka o Balotellim. Nie popadałbym w zachwyt z tego powodu co robił dzisiaj widząc to co robił w sobotę. Wiecie co jest u niego wielką wadą :?: To co może być największą wadą u piłkarza. Piłkarz zachowuje się na boisku jakby nie chciał grać, a po prostu wykonywał swoją pracę. Gra tak od niechcenia - na boisku nie ma u niego dynamiki, a geniuszu Ibry nie ma więc nie będzie potrafił zrobić na stojąco tyle co Szwed. Ta statyczność na boisku spowoduje, że piłkarz nie będzie grał na fajnym poziomie co mecz bo do tego potrzeba też biegać. Proszę też popatrzyć ile gość w drugiej połowie tamtego sezonu strzelił goli z gry, a nie z karnego(których oczywiście wiem, że sam dużo wywalczył). Sama ciekawostka którą powiedział komentator o czymś świadczy, że ostatnią asystę którą zaliczył przed spotkaniem w mieście Romea i Julli było zagranie do Aguero z QPR kiedy strzał Argentyńczyka dał Obywatelom mistrzostwo Anglii.
Ozdobny pisze:Za to Boateng, gdyby nie gole to mozna bylo odniesc wrazenie, ze go nie bylo na boisku.
Jestem również tego zdania.

Teraz okienko transferowe. Może coś się ruszy. Liczę, że od jutra się coś ruszy. Myślę, że w ciągu dwóch dni można się spodziewać jakiegoś transferu. Komiczne okno transferowe które będzie 5 dni mimo iż w teoretycznie trwa 3 miesiące. Ja się nie spodziewam czegoś sensownego prócz Hondy. Nie ma na to prezesa który myśli o klubie. Najprawdopodobniej przyjdzie geniusz Matri który wg jego ojca Allegriego oraz zarządu będzie bardzo dobrym ruchem. Szczerze :?: Wolałbym Callejona Beniteza niż Matriego mimo iż do Włocha żadnej urazy nie mam. Dobry zarząd zrobiłby coś takiego, że dzisiaj nie byłoby w klubie Robinho, Boatenga(choć tu nie wiadomo czy była mowa o odejściu), Traore, Nocerino(fatalny gościu jest) oraz naszego nowego "Mesaldo" - Birsy. Bo po co nam ten ostatni(choć jeszcze chyba nie było oficjalki) skoro nie wzięli od nas Traore :?: Kilka bardzo fajnych opcji już nam uciekło bo dziwne, żeby nie jak okno zaczynamy wtedy gdy inni je skończyli.

Tu już odbiegam od tematu. Maher strasznie przypomina z twarzy Van Persiego.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 23:18 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”