Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 13:01

:rotfl:
Najlepszym dowodem na poparcie Twojej tezy Ozdobny jest mecz z Fiorentiną, decydujący o walce o 3 miejsce, gdy Viola w tej walce utrzymała się tylko dzięki dwóm nieprawidłowym karnym. Albo mecz z Interem przegrany po trzech kluczowych błędach sędziego. :lol:
Zabawne, tyle osób łyknęło brednię o tym, że prawidłowe decyzje sędziego w meczu ze Sieną były nieprawidłowe. Włoska piłka odbudowuje się piłkarsko, ale rozsądek kibiców leci na łeb.

Dziś o 18 losowanie LM. Ciekawe, czy znów Milan trafi do wyrównanej grupy. Priorytetem dla mnie jest uniknięcie Sociedad, City i Dortmundu, w innym wypadku awans do kolejnej rundy będzie niewiarygodnie trudny, niezależnie od 1 koszyka.
Teoretycznie może i tak by to się skończyło, ale jestem praktycznie pewien, że kilkunastu kontuzji w JUVE nie będzie.
Ja też, to niczego nie zmienia.
A twoja wypowiedź Wilmore mnie o tyle zaskakuje, bo myślałem, że już trochę zrewidowałeś swój pogląd o tamtym JUVE. Trochę czasu minęło zawodnicy udowodnili, że to co wtedy się wydarzyło to nie tylko chwilowa zwyżka formy, że nie są tylko wyrobnikami nadrabiającymi braki w jakości walecznością i przygotowaniem fizycznym, które zresztą miało się rozsypać wraz z powrotem do Ligi Mistrzów.
No lol. Jakość po dwóch latach tych graczy w żaden sposób nie może zrewidować poglądu na sezon, w którym po kilkunastu urazach przez cały rok i błędach sędziów w kluczowych momentach Milan stracił mistrzostwo.
Baśka i Galliani rok temu powiedzieli, że sprzedają ich, aby w przyszłości można było inwestować w młodzież i Milan STAĆ było na zakupy. Prawda jest taka, że to wszystko to jedna wielka ściema. Sprzedaż tych graczy dała tylko to, że zmniejszył się budżet płacowy, wyrównaliśmy straty a na inwestycję jak nie było tak nie ma.
Liczby twierdzą co innego. Uważaj, bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.
Milan wydał w to okienko sporo, w skali rocznej jeszcze więcej. Wydaje niemądrze? Tak. Planuje wydać głupio? Tak. Ale wydaje. Wolałbym zamiast tego szeregu uzupełnień i drobnych transferów 2-3 ruchy konkretne, ale co ja mogę.
Dodatkowo psujemy tylko relacje z klubami i stajemy się pośmiewiskiem.
Co do psucia relacji - zgoda, głupie ruchy.
Ale stajemy się pośmiewiskiem głównie dlatego, że tacy jak Ty czy Mirek podają tu oderwane od rzeczywistości i od finansów Milanu stwierdzenia, w które później ludzie wierzą. I nie dziwię im się, jakby mi fan innego klubu powiedział, że nie ma pieniędzy, to bym uwierzył, a nie liczył piłkarz po piłkarzu ile jego klub wydał, zastanawiał się nad ratami i tak dalej.
Fałszywe jest też ocenianie potencjału finansowego klubu w oderwaniu od tego, ile wydaje na poprzednie zobowiązania. Nikogo nie obchodzi to, że Zlatan już nie gra, ale faktem jest, że trzeba go było nadal spłacać. Krzycząc i tupiąc nogami, że to nie fair, nie zmienisz tego, że Milan te pieniądze musi wydać i nie może ich wydać na kogoś innego. A, niestety, tegoroczna rata za Zlatana to jeden Sakho.

O potencjale finansowym klubu będzie można więcej powiedzieć za parę dni, bo Galliani nie raz udowadniał, że w parę dni może wydać sporo kasy. I wszystko wskazuje na to, że zaraz wyda sporo, a że głupio?

Wróć do „Włochy”