Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 21:52

11mln bez bonusów podobno.
Podobno 11 milionów z bonusami.
Te pieniądze można było lepiej wydać(z całym szacunkiem dla Matriego).
Oczywiście, że tak.
Moje podejście do transferu Matriego dobrze podsumowała Curva Sud w swoim oświadczeniu.
W internecie krążą plotki(nie wiem na ile są prawdziwe), że Francuz podpisze nowy kontrakt z PSG po czym ma zostać wypożyczony.
Aha, czyli dokładnie to samo, co pisano o Milanie - że podpisze kontrakt i zostanie wypożyczony.
Ale czy Astori jest na tyle gorszym zawodnikiem od Sakho żeby aż tak negatywnie zapatrywać się na ten transfer? Według mnie są graczami na zbliżonym poziomie.
Oczywiście, że nie, ale tu nikt nie docenia Astoriego. Nie jest to nowy Nesta i nigdy nie będzie, ale tu uważa się go za gorszą wersję Mariusza Jopa, podczas gdy jest aktualnie w gronie 5-6 najlepszych włoskich środkowych obrońców. W lidze (i lepszej formacji, co znacząco wpływa na ocenę) lepiej od niego prezentują się z Włochów tylko Barzagli, Chiellini i Bonucci, ale obok Barzagliego i Chielliniego to i Bonera by wyglądał wiarygodnie (tak też uważa najwyraźniej Marotta, skoro chciał go wziąć za darmo). Prandelli na przykład od dłuższego czasu wyżej ceni Astoriego niż Ogbonnę i zgadzam się z nim.
Co nie zmienia faktu, że Astori to będzie podwyższenie poziomu rezerwowych.
I zawsze zabawa w ciągłe wypożyczenia, pierwokupy i inne kombinacje. jakoś Neapoli w takie rzeczy się nie bawi za bardzo, Spójrzcie na Romę też pięknie się wzmocniła.
Na pewno zarobienie przez obie te ekipy ponad 60 milionów euro na transferach nie ma żadnego związku z tym, że kupowali za gotówkę.

Nie dziwię się Gallianiemu, że nie chciał kupować graczy przed eliminacjami. Liczyłem przed nimi na kogoś w typie Hondy (wzmocnienie za niewielkie pieniądze), ale na duże transfery przyszedł czas dopiero teraz - Allegri co sezon ma fatalne otwarcie rozgrywek, nie można było ryzykować odpadnięcia z LM z wzmocnioną za majątek kadrą, bo to by oznaczało wielkie straty finansowe. Proste.

Pojawiły się plotki o powrocie Kaki w momencie, w którym Brazylijczyk powiedział, że do poniedziałku chce odejść z Madrytu. Dziwne, sądziłem, że Carletto go zatrzyma.

Petagna jutro przejdzie badania medyczne w Genui i przejdzie na czyste wypożyczenie do Sampdorii.

Matri za 11 milionów (w tym bonusy) liczone w czterech ratach - daje około 2-2,5 miliona rocznie. To oznacza, że w tym i kolejnym roku będziemy płacić odpowiednio Interowi i Juventusowi łącznie około 5 milionów euro za Pazziniego i Matriego (którego będziemy spłacać jeszcze dwa lata dłużej niż Pazzo). Chryste.

Wróć do „Włochy”