A czy obaj są potrzebni to inna historia - bo jest jeszcze przecież Saponara, Boateng, a nie zanosi się na ich odejścia.
Dla mnie Kaka od dłuższego czasu właściwie nie istnieje, nie mam pojęcia jak gra i w jakiej jest kondycji fizycznej, nie interesowałem się tym nigdy, bo dla Milanu po transferze Szewy to i tak nie ma znaczenia.
Przypomnę tylko, że nazywany tu przez np. Mazura beztalenciem Aubameyang w swoim czasie nie otrzymał w Milanie szansy, bo Milan chciał za wszelką cenę ściągnąć na wypożyczenie Szewę.
Kucka jest potrzebny na wczoraj, Matri po odejściu Petagny też. Jeśli oddamy Cristante i Petagnę w jednym okienku na wypożyczenia bez utraty ich 50%, to będzie super, na pewno złapią w nowych klubach wiele więcej minut, a mają czas na naukę.
Strasznie lubię Boatenga, ale jeśli ma grać trequartistę, to mam przeczucie, że Kaka już teraz będzie od niego o klasę lepszy, bez ogrania i bez nogi.
Ciekawe, jak Galliani z Allegrim chcą to poukładać, przecież nie sprzedadzą Boatenga po PSV, Saponary też nikt teraz nie weźmie.
Jeśli Allegri zmieni system na taki, w którym naraz mogą grać Kaka, Faraon i Balotelli, to przy ustawieniu pomocy Boateng, De Jong, Montolivo i defensywie na poziomie z wiosny ten Milan mógłby bardzo namieszać.
Na tle ostatnich wydarzeń na rynku ściąganie Kaki to idiotyzm, bo do wyjęcia byli utalentowani i tańsi w utrzymaniu gracze jak Eriksen, ale samo wzmacnianie klubu ofensywnym pomocnikiem z wizją jest dobrą wiadomością moim zdaniem.
A druga rzecz, która mnie w tych plotkach cieszy, to fakt, że dla Faraona i Saponary Kaka to największy idol. Reszta rzeczy w ewentualnym ściągnięciu Kaki to same wady.
Pisałem parę tygodni temu, że parę osób uważających, że Milan jest bez grosza, może się solidnie zaskoczyć, a (choć uważam, że kogoś można było ściągnąć przed LM) transfery będą robione po eliminacjach. Wszystko na to wskazuje.
Pisałem, że przyjdzie paru graczy i kasa będzie wydawana, a nie, że będzie wydawana mądrze, więc znów wyjdzie na moje.
Co do słów Panucciego podanych przez Nebulę: też tak myślałem, ale Di Marzio już podał, że Kaka doszedł do porozumienia z Milanem ws. warunków kontraktu już w styczniu. Niestety - obniżył swoje wymagania płacowe dokładnie do wymogów akceptowalnego przez Milan minimum.