Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 9:50

Widzę, że nadal nie nauczyłeś się czytać, skoro uważasz, że z Kaki zrobiłem już zbawcę pod względem sportowym.

"Pokaż mi twoją ławkę rezerwowych, a powiem ci, jak mocny jesteś". Aktualnie na kilku kluczowych pozycjach do nowego ustawienia Allegriego (środek obrony, defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik i napastnik) mamy jako pierwszych zmienników: Silvestre po Interze, Cristante, Nianga i Petagnę.
Jeśli te plotki się potwierdzą i Allegri zmieni ustawienie, to po tych transferach na ławce byliby: Astori/Sakho, Kucka, Saponara/Honda i Matri.
Z Hellas nie przegraliśmy przez słabych jedenastu zawodników, tylko brak głębi w kadrze (przez co pomoc została zdewastowana) i brak motywacji u podstawowych graczy. Oba problemy znikają po paru transferach.

No ale jak mówię - spodziewam się, że przyjdzie Matri, Kucka za Nianga i może Kaka. Obrona zostanie bez godnego zaplecza tak jak obecnie, co będzie nas kosztowało sporo punktów. Ale trzeba cieszyć się tym, co jest, bo informacje o możliwym przyjściu Kucki to pierwsze plotki o logicznym transferze Milanu od tygodni.

Di Marzio podał, że Allegri rozważa wystawianie Montolivo jako ofensywnego pomocnika. No, pewnie, za dobry sezon rozegrał w pomocy, trzeba go przesunąć wyżej, a za jego plecami wystawić paru drwali.
Jak Allegri chce na stałe tam przesunąć Montolivo, to ja już wolę Kakę. Montolivo jest niezbędny gdzie indziej, po to przychodził Poli, by go odciążyć i nie zmuszać do gry 270 minut w tygodniu.

Wróć do „Włochy”