Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 30 sie 2013, 12:58

Wilmore pisze:Za Carlo było identycznie: miał się cofać jeden z ofensywnej trójki, nie wiem, czemu sądzisz, że teraz Faraon by tak nie robił.
Efekty choinki widzieliśmy na własne oczy.
Ozdobny pisze:Tak sie zastanawiam. Po co Wam do 4-3-1-2 Faraon?
Do sprzedania :?: :lol:
Wilmore pisze: Cena Boatenga: 15 milionów. A jak pisałem, że Milan tyle dostanie, to gilardino11 i paru innych mędrków się dziwiło i śmiało.
Czekaj mądralo bo do transferu jeszcze nie doszło. Mam nadzieję, że ostatecznie dojdą do porozumienia. Mógłby jeszcze wziąć ze sobą Berlusconiego.

Zastanówcie się co może nam dać Kaka. Odpowiedź jest prosta: nic :!: Stracimy na nim finansowo bo Kaka nie jest Beckhamem i nie sprzeda koszulek za 30 mln(czyli jego pensja z podatkiem przez 3 lata). W Realu grał słabo obok najlepszych piłkarzy świata więc już widzę jego formę przy Muntarim. Nie potrafił go odbudować Mourinho oraz podziękował mu Carlo czyli mam rozumieć, że zrobi to Allegri :?: Wolne żarty. Warto przypomnieć jego problemy z kontuzjami oraz jego formę z Milanu z ostatniego sezonu która równie była słaba. Więc jak będzie grał w Milanie w wieku 31 lat skoro stracił część umiejętności oraz szybkość(czyli jego główny atut) :?: Nic nie wskazuje na to, że zacznie grać na poziomie. W wieku 34 lat będzie pobierał pensje w wysokości 5 mln euro i zatrudnienie tego gracza będzie takim samym błędem ja długoletnie kontrakty na przełomie 07-09. Inny potencjalny transfer Honda ma więcej atutów(np. rzut wolny), jest młodszy, tańszy w zakupie oraz utrzymaniu i lepszy. Czego [k****] chcieć więcej :?: Do tego jest JAPOŃCZYKIEM co z automatu oznacza niesamowite przychody oraz nowych fanów w kraju kwitnącej wiśni. I nie zdziwcie się jak Honda oleje Milan ciepłym moczem za ten kabaret i wybierze inny klub.
Jeszcze mała uwaga co do koszulek Kaki. Wiecie co robili kibice Realu po ściągnięciu Cr Ronaldo :?: Przychodzili w koszulce grubasa z Brazylii gdy ten za swoich czasów kopał piłkę w Madrycie.

Jestem pewien, że Allegri nie chce Kaki. Brazylijczyk jest mu wciskany na siłę, że przez Bungacza oraz Gallianiego.

Czyli już wiem dlaczego ściągamy Kake oraz Matriego :mrgreen: Sfinalizuje nam to odejście Boatenga bo jakby inaczej. Przecież w tym klubie inaczej transferów się nie robi.

Inteligentny zarząd przeprowadziłby okno mniej więcej tak:
-ZMUSIŁBY do odejścia Robinho, Traore, Nocerino, Antoniniego oraz Emanuelsona(choć wolałbym, żeby odszedł nieudacznik Constant jednak to niemożliwe)
-Nie podpisywałby kontraktu z Bonerą.
-Znalazłby klub dla Boatenga(np. takie Schalke które się pojawiło)
-Ściągnęliby Astoriego(lub kogoś innego bo wiele ciekawych nazwisk się przewinęło) oraz Silvestre'a do obrony.
-Do pomocy przyszedłby Kucka, Poli oraz może Honda(który zwróciłby swój transfer przychodami kibiców z Japonii).
-Sprzedaż Boatenga sfinalizowałaby przyjście któregoś z dwójki: Eriksen, Honda.
-Nowym napastnikiem byłby Tevez bądź ktoś inny 2 klasy lepszy od Matriego.

Sumując wydalibyśmy max 15 mln euro nie licząc przychodu z Boatenga i innych graczy. W zamian za to ściągniemy przynajmniej Kake, Matriego oraz kogoś jeszcze za podobną kwotę. Niesamowite jest to jak zwalili to okno i na prawdę już nie będę się wkurzał jak podczas meczu z Catanią oraz Sieną bo będzie mi to zwisało gdzie klub znajdzie się pod koniec sezonu. Z rodziną Bungacza daleko nie zajedziemy.

I jeszcze na koniec mała wzmianka na temat Kaki. Jeżeli damy Realowi za niego choćby eurocenta to będzie to kolejny skandal.
Pozycją Brazylijczyka będzie prawa flanka w systemie 4-3-3.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2013, 13:29 przez Slim91, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Włochy”