Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: majer13 » 30 sie 2013, 22:43

metol pisze:Phi. Baines może się realizować w klubie pokroju Evertonu. Dostaje szanse w reprezentacji Anglii, gra w najlepszej lidze świata i jest w drużynie która może powalczyć o europejskie puchary
Masz w zupełności rację, ale nie powiesz mi chyba że Everton może walczyć o najwyższe cele tak jak United, nie mam tu zamiaru minimalizować ostatnich sukcesów Evertonu po prostu na dzien dzisiejszy są takie a nie inne realia obu klubu ;)
metol pisze:Everton ma prawo sprzedawać za tyle, ile sam wyceni swoich graczy. Jak się chętni nie znajdą, to trudno. A piłkarz ma ważny kontrakt z klubem, który sam podpisał i powinien to uszanować.
Tutaj też masz rację. Baines jest pełnym profesjonalistą i w przeciwieństwie do tego jak zachowuje się większość piłkarzy nie jest najemnikiem i szanuje decyzję klubu, nie babla nic w mediach że coś mu nie pasuje itd. Jednak klub tez powinien uszanować zawodnika i po tym co dał Evertonowi Baines w ostatnich latach powinni dać mu szansę zagrać ten jeden poziom wyżej, nie chodzi o to że Anglik chce odejść ale na pewno marzy mu się gra w LM czy walka o tytuł mistrza Anglii. Nie mówię że macie go oddać za paczkę fajek ale nie powiesz mi że przy swoim wieku jest warty więcej niż 15 milionów :D
metol pisze:I jeszcze jedno, drogi kolego majer13, Baines nie jest kapitanem swojego zespołu i nigdy nim nie był.
W takim razie mea culpa :oops: Tak mi się po prostu wydawało :beer: Co do afromana to jest zupełnie inny temat, inna sytuacja :D
Ostatnio zmieniony 30 sie 2013, 22:45 przez majer13, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Anglia”