Tu jest inna sytuacja, zawodnik ma klauzulę (tak jest ona wysoka, jak na dzisiejsze umiejętności zawodnika). Poza tym każdy chyba wie jak wyglądają negocjację z Bilbao i że przeważnie zawyżają ceny zawodników, więc porównywanie negocjacji z Evertonem i Bilbao jest chyba trochę nie na miejscu.ryba_82 pisze:Dziwi mnie natomiast,że nikt nie psioczy iż ten Herrera
Wiesz czy zawodnik ma 32 czy 30, czy jak w tym przypadku 29 nie robi już tak kolosalnej różnicy. Nie napisałem że są warci tyle samo tylko że mieszczą się w przedziale 10-15 milionów. Sam uważam że Baines jest warty minimalnie więcej z racji tego, że może zagrać z 2 sezony dłużej niż Francuz, ale nie jest warty od niego na pewno dwa razy więcej; maksymalnie 2-3 miliony.ryba_82 pisze:Głównym argumentem dla którego uważacie iż Baines nie jest wart 20mln. to jego wiek,a z drugiej strony na podobną kwotę wyceniasz trzy lata starszego Evrę,który ma 32 lata i bliżej mu do końca kariery jak dalej.Darujmy sobie.Nawet transfermarkt(tak wiem,że to żadna wyrocznia) wycenia Bainsa na kwotę dwa razy większą niż Evrę.