Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: metol » 31 sie 2013, 11:42

majer13 pisze:
ryba_82 pisze:Dziwi mnie natomiast,że nikt nie psioczy iż ten Herrera
Tu jest inna sytuacja, zawodnik ma klauzulę (tak jest ona wysoka, jak na dzisiejsze umiejętności zawodnika). Poza tym każdy chyba wie jak wyglądają negocjację z Bilbao i że przeważnie zawyżają ceny zawodników, więc porównywanie negocjacji z Evertonem i Bilbao jest chyba trochę nie na miejscu.
A Everton to co, za pół darmo puszcza swoich zawodników? Kupowaliście od nas Rooneya i tanio go nie dostaliście, a City tez musiało naprawdę ostro zabulić za Lescotta. Przywołuje te transfery dlatego, bo tutaj klub ewidentnie nie chce puszczać swoich zawodników, podobnie jak było ze shrekiem i człowiekiem-słoniem.
majer13 pisze:
ryba_82 pisze:Głównym argumentem dla którego uważacie iż Baines nie jest wart 20mln. to jego wiek,a z drugiej strony na podobną kwotę wyceniasz trzy lata starszego Evrę,który ma 32 lata i bliżej mu do końca kariery jak dalej.Darujmy sobie.Nawet transfermarkt(tak wiem,że to żadna wyrocznia) wycenia Bainsa na kwotę dwa razy większą niż Evrę.
Wiesz czy zawodnik ma 32 czy 30, czy jak w tym przypadku 29 nie robi już tak kolosalnej różnicy. Nie napisałem że są warci tyle samo tylko że mieszczą się w przedziale 10-15 milionów. Sam uważam że Baines jest warty minimalnie więcej z racji tego, że może zagrać z 2 sezony dłużej niż Francuz, ale nie jest warty od niego na pewno dwa razy więcej; maksymalnie 2-3 miliony.
Twoja argumentacja mnie po prostu zabiła.

Wróć do „Anglia”