Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 01 wrz 2013, 10:13

Szczerze to już nawet nie jest śmieszne co się dzieje w Milanie. Samo przyjście Birsy to jest jakiś skandal. Co w ogóle ten gość nam może zaoferować oprócz tego, że dajemy mu 500 tysięcy pensji a oprócz tego jeszcze musimy dopłacać 400 tysięcy do Antoniniego, który byłby o wiele lepszy na ławke niż nasza nowa słoweńska gwiazda?

Całe mercato żeśmy przesiedzieli tracąć mase świetnych graczy. Teraz sprzedaliśmy Boatenga i uganiamy się za Kakę. Jestem prawie przekonany, że już żadnego oprócz niego gotówkowego transferu nie będzie. Po pierwsze nie ma kogo a po drugie jutro kończy się mercato.

Człowiek się jeszcze dowiaduje, że Sampa ma mieć prawa do wykupu połówki Petagni- Już niedawno pisałem - najdalej w zimie wykupią ją a my później będziemy płacić jak za swego czasu Borriello.

I jeszcze jedno - Matri to będzie taki Brocchi Allegriego. Będzie grał kosztem lepszych od niego graczy. W tym wypadku Faraona a w 4-3-3 Balotelli będzie rzucany na skrzydło.

To co się dzieje w Milanie to jest żenada. Allegriego i Gallianiego broniłem, ale za to co wyprawiają w to mercato to już chyba czas na zmiany. Jak się czyta, że nie trzeba nam obrońców a na dwa miesiące potrzeba kogoś takiego jak Matri to glowa pęka. Niewspominając już o Kace czy Montolivo za napastnikami - i co wtedy Muntari i Nocerino w środku pola?
Rozumiem odchodzenie od projektu młodzieżowego - to było wymagane na trudne czasy, w których Milan przynosił wielkie straty, których już nie przynosi - ale kurczę, niech to będzie wykonywane z głową.
A ja nie rozumie w ogóle. Poświeciliśmy rok na projekt młodzieżowy, który tak naprawdę okazał się tylko wymówką dla braku dobrych transferów. Mimo wszystko przyniósł nam ten rok więcej efektów niż się ktokolwiek spodziewał. Teraz gdy była szansa pójscia za ciosem - Ljaijc, Eriksen itp. to my ściagamy 29-letniego Matriego i pewnie 31-letniego Kakę. To jest kpina z kibiców.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 10:26 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”