AS podaje, że Kaka zgodził się na dwuletni kontrakt (to już wcześniej pisano) i obniżkę pensji o połowę (z 10 do 5 milionów euro).Kamil_77 pisze:Więc stanie na 6 i taki Kaka będzie zarabiał w Milanie więcej niż Tevez w Juve
Jak pisałem, te 5 milionów euro rocznie mi nie przeszkadza, bo to transfer, który się zwróci w parę dni na zyskach z wizerunku piłkarza.
Poza tym - przy darmowym transferze (nadal mi się w to wierzyć nie chce) roczny koszt Kaki wyniesie 10 milionów euro brutto, 20 milionów euro w całości. To tak, jakby Milan go ściągnął rok temu za te 10 milionów i dał mu dwuletni kontrakt na 2,5 miliona rocznie.
Jestem na 100% przekonany, że Kaka zarobi Milanowi więcej niż te 20 milionów przez dwa lata.
Finansowo to znacznie lepiej wygląda niż się spodziewałem, ale to na razie tylko plotki. Sportowo... Cóż, za 2 lata powinien być gotowy Saponara, a za chwilę przyjdzie Honda. Kaka na 2 lata przy takich wydatkach to fajny ruch. Jeśli Saponara jest naprawdę obiecujący i Milan w niego wierzy, to ściąganie emeryta na dwa lata jest lepsze niż inwestowanie w młodzika, który by Saponarze zabrał miejsce.
Numer 9 już jest wzięty przez Matriego, zostały dwa - 13 (noszony przez Astoriego) i 22 (noszony przez Kakę w Milanie).