Takie gadanie, że piłkarz jest fanem jakiegoś klubu nie ma sensu. Wielu było takich co kochało jednych do propozycji drugich. Jak Honda zobaczy na przełomie sierpnia-grudnia, że w Milanie dzieje się cyrk to od zaraz zmieni zdanie i przeniesie się do innego klubu. Tym bardziej, że przychodzi do nas nieistniejący od 4 lat gwiazdor który będzie zarabiał najprawdopodobniej minimum 2 x więcej i na niego się nie sępi grosza tak jak na Japończyka. Nie wiem czy Kaka spłaci 20 mln euro we 2 lata oraz jestem pewny, że transfer Hondy spłaciłby się nam z nawiązką to gracz do tego mógłby dać więcej Milanowi niż Brazylijczyk. Ja na miejscu Keisuke poszedłbyM za rozsądkiem i zaczął szukać innego klubu. Milan na dzień dzisiejszy nie gwarantuje mu wiele.
Milan jest pewny, że prędzej czy później pozyska Hondę. Myślę, że tak samo(lub podobnie) byli pewni pozyskania Ljiaicia. Z Serbem wyszło jak wyszło.
Będzie bolało to widząc, że za pensje Kaki(cień piłkarza), Traore oraz załóżmy Matriego będzie przerastała pensje dającego wiele Milanowi Ibrahimovicia.