Rozumiesz, a jednak nie rozumiesz. Wyjątkowo nieudolna próba.maciek_88 pisze:To ja już nie rozumiem. Ten środkowy obrońcy robi taką różnicę, że tu są przedstawione niemal skrajnie 2 różne stanowiska?
Ze środkowym obrońcą klasy Astoriego Milan będzie miał trzech obrońców, których nie będzie strach pokazać w LM. Nie są oni światowej klasy, ale jednak solidni.
Bez środkowego obrońcy w najlepszym razie Milan będzie mógł prezentować Silvestre, który na razie ma potworne braki szybkościowe (a nigdy świetnym sprinterem nie był).
Jak wierzę w Silvestre, to miną miesiące w najlepszym razie (jak z Zapatą), aż dojdzie do jako takiego poziomu.
Przy dwóch transferach zrobi się głębia na dwóch kluczowych pozycjach, na których w Milanie zmiennicy są fatalni (środek obrony) albo ich nie ma (Cristante na razie trudno traktować poważnie).
Już z litości dla Ciebie nie wspomnę o tym, że "albo" oznacza, że jeden albo drugi scenariusz, a więc nie odnosiłem się do jednoczesnego ściągnięcia obu.
Nigdzie nie zanegowałem poziomu Ozila, rekinho i mete całkowicie nie zrozumieli.
Kupno Ozila to lekko 30-40 milionów euro + pensja wyższa od Balo i Kaki. Nawet zakładając, że Milan na to stać - nie widzę sensu w rzucaniu takiej kasy na jedną pozycję, przy takich dziurach gdzie indziej.