Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 21:47

maciek_88 pisze:Nie o to chodzi. Piszesz o odejściu strategii z "młodzieżowej", która wykonywana jest bez głowy, twierdząc, że transfery Kucki i Kaki tego nie naprawią. Parę stron później piszesz, że czekasz na Kuckę, środkowego obrońcę (Kaka już jest) i wtedy będzie można być zadowolonym. Nie rozumiem po prostu tego.
Nie zrozumiałeś.
Już pominę z litości dla Ciebie, że nie zrozumiałeś też, że "albo" to nie znaczy, że mam na myśli obu z nich.
Odnosiłem się do projektu młodzieżowego w kontekście napastników, bo na tej pozycji Milan ma co najmniej dwóch młodych wilków, na których chciałbym, by postawił w sytuacji Pazziniego (Comi i Paloschi, z naciskiem na drugiego), a zamiast tego poszedł od razu z grubej rury i wziął Matriego. Napisałem, że chciałbym, by te błędy (odnośnie transferów z pominięciem sektora młodzieżowego) wynagrodził kolejnymi ruchami (nie pisząc, że mam na myśli kolejnych wychowanków Milanu), czego nie zrobi ALBO Kaką ALBO Kucką (a więc nie oboma naraz).
Znacznie później napisałem, że z okienka będzie można być zadowolonym, jeśli Milan ograniczy się do ściągnięcia Kaki, Kucki i środkowego obrońcy, co dla Ciebie stoi w sprzeczności ze zdaniem, że okienko będzie niezadowalające jeśli Milan ściągnie TYLKO Kakę albo Kuckę.
Prościej nie mogłem tego rozrysować. Rozumiesz już, że mimo Twoich najszczerszych chęci i mylnego czepialstwa - byłeś po prostu w błędzie?
Twoje tlumaczenia Wilmore sa co najmniej durne
Jeśli nie rozumiesz (co pokazałeś popisem przy słowach o Ozilu) to nie znaczy, że są durne, tylko że Cię przerastają. Nie pierwszy raz zresztą.
Strategia "młodzieżowa" była wykonana tylko po to by zamydlić oczy fanom.
Nie. Milan był przez dwa lata w ciemnej dupie finansowej. Nie mógł robić nic innego jak stawiać na młodych, bo nie stać było na odpowiednich dojrzałych graczy. To raz.
Dwa, że w KAŻDYM klubie stawiającym na młodzież nadchodzi taki moment, gdy zawodników już za starych na juniorów, a wciąż nie dość dojrzałych na 1 ekipę wypożycza się. To, że Inter paru graczy wypożyczył nie znaczy, że na młodych nie stawiają, przeciwnie - chcą, by byli gotowi szybciej, niż gdyby szlifowali swoje umiejętności tylko na treningach.
I Milan, chwała bogu, robi to samo - zamiast zmarnować Petagni rok, oddaje go na rok gdzieś, gdzie złapie kilkadziesiąt (kilkaset?) razy więcej minut niż w Milanie.
mówi się, że Arsenal ma 40mln funtów wyłożyć.
No to tym bardziej fieldy, nie chodziło mi przecież o dokładną wycenę. Przecież to oczywiste jest (no, Ozdobny nie zrozumiał, ale to nic dziwnego, on zwykle nic nie rozumie), że w obecnej sytuacji Milanu lepiej mając 40 milionów (z Faraonem czy nie) wydać je na kupno paru graczy, niż jednego Ozila. Przy obecnej pomocy Ozil będzie dobry, ale nie rozwinie skrzydeł, a jego pensja zarżnie klub. W ogóle nie ma o czym mówić, bo trudno sobie wyobrazić, by przeszedł do Milanu. Nie wiem, jak stoi Arsenal kadrowo, ale Milan stoi tak, że te 40 milionów (funtów, euro, nie ma różnicy) to 2-3 podstawowych graczy z miejsca, a może nawet więcej. Nie wyda ich na Ozila.
Chyba że odda w zamian Faraona, ALE to i tak mało prawdopodobne - z powodu pensji, jak już pisałem.

Śmieszne plotki dotyczące Kaki: wczoraj było, że dogadał się z Milanem w styczniu i trzeba dogadać się z Perezem. Dziś rano, że z Perezem się dogadano i trzeba dogadać się z Kaką. Później, że dogadano się z Kaką i trzeba dogadać się z Perezem. Teraz, że dogadano się z Perezem, a spotkanie z Kaką na temat kontraktu trwa, a Galliani wyraźnie to potwierdził: porozumienie jest z Realem, ale nie z piłkarzem.

Co do dzisiejszego meczu: cieszyłem się z powodu przejścia na 4-3-1-2 (w czerwcu) i cieszę się dzisiaj. Gra wygląda dobrze, a z kimś bardziej dynamicznym na trequartiście będzie wyglądało jeszcze lepiej, miejsce Montolivo jest w pomocy. Allegri poświęcił ataki bocznych obrońców kosztem bocznych pomocników i w efekcie Emanuelson i Abate grają głębiej niż w poprzednich meczach, ale to może być też podyktowane tym, że Urby się nie czuje jeszcze pewnie na pozycji i woli się zabezpieczać, a nie wysuwać do przodu.
Niestety, jeden błąd powoduje, że z dwóch bramek zrobiła się jednak, ale trudno - Milan jest znacznie lepszy i to powinno procentować.
OFICJALNIE: Kaka wraca do Milanu, za darmo!
Na razie nic nie jest oficjalne, ale tak, plotki podawały, że jeśli wróci, to za darmo - zagadką jest jego pensja, bo tu jest parę wersji.

Wróć do „Włochy”