Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 01 wrz 2013, 21:52

Transfery Kaki i Matriego są fatalne z każdego punktu widzenia. O wiele lepiej wyszłoby nam ściągnięcie Teveza oraz kogoś trójki Ljajic/Eriksen/Qunitero.

Też bym nie chciał Ozila za ponad 30 mln euro. Z pewnością nie robiłby tyle okazji w Milanie co w Realu patrząc na styl obydwóch drużyn oraz jakich mają piłkarzy w ofensywie. Może mówić co chcecie, ale tyle szumu to nie trudno przy takiej ofensywie zrobić tym bardziej, że Ozilowi podobno zarzuca się, że człapie po boisku zamiast biegać. Mata ma chyba nie jasną sytuacje w Londynie. Jeżeli rzeczywiście tak jest to myślę, że byłby to piłkarz tańszy oraz lepszy. Jednak zostawmy bajki na bok. Nie ma opcji, żeby przyszedł ktoś wielki i ES został w klubie.
mete pisze:Strategia "młodzieżowa" była wykonana tylko po to by zamydlić oczy fanom. Nie ma żadnej strategii!
Zamydlili i tobie. Już rok temu pisałem, że z tym zarządem daleko nie zajedziemy. Nie mamy planu :?: Sprzedaże swego czasu Kaki(chociaż to było trafne posunięcie), Shevy i kryminał z przed roku sprzedając w dublecie Zlatana oraz Silvy wiele mówią. Sprzedajmy kogoś za 40 kupujemy za 10.

Gramy dobrze, ale nie ma się czym podniecać skoro gramy z jedną z gorszych drużyn ligi u siebie.
Wilmore pisze:gdzie złapie kilkadziesiąt (kilkaset?) razy więcej minut niż w Milanie.
Słówko "razy" nie potrzebne :wink:

Niby czekamy na promocje, a tych promocji przeszło mnóstwo w to mercato.
gilardino11 pisze:ta jeszcze z 30 milionów do przodu. Kiedyś smiałem się jak słyszałem że Silvio chce zarabiać na klubie. Przecież te bilanse mogą być fałszowane, wpsisują przykładowo spłacanie długo wobec finvestu. OCzywiście teoretyzuje...
Oczywiście, że tak.

I na koniec. Real sprzedał Kake za wiele milionów. Po prostu nie będzie mu płacił wysokiej pensji(ok 20 mln za 2 lata + podatki bodajże), a gracz i tak im nie jest potrzebny. Wypchnęli go tak jak my próbujemy Traore.

Wróć do „Włochy”