Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 13:55

gilardino11 pisze:czyli 65 milionów płatne z góry a my de jonga ściągneliśmy. To dopiero było mercato :jupi:
Uczysz się, to dobrze.
Dostaliśmy od nich 60 milionów (do sprawdzenia w bilansie), przy czym do maja kosztowali nas obaj 18 milionów, wychodzi więc ponad 40 milionów od PSG, które poszło natychmiast na spłatę zadłużenia klubu, a bilans i tak na koniec roku wyszedł +/- 0, odrobinę powyżej lub odrobinę poniżej.
Milan w 2011/12 wydał prawie 160 milionów na płace samych piłkarzy, czyli 80 milionów do czerwca brutto, a od września wydawaliśmy około 80-90 milionów na pensje. To oznacza, że ten rok możemy zamknąć z lepszym wynikiem i bez konieczności sprzedaży kogokolwiek.
I tu przyznaję, częściowo się myliłem, gdy pisałem o dobrej kondycji Milanu. Spodziewałem się, że za zlikwidowaniem strat i obniżką wydatków przyjdzie duży oddech finansowy, a za tym wydanie znacznie większej kasy, niż to miało miejsce. Miałem rację tłumacząc wam wasz błąd, że Milan kasę wydaje i ma, ale myliłem się, bo szacowałem możliwości Milanu jednak wyżej, na 15-20 milionów więcej. Może do końca okienka to się potwierdzi, choć wątpię, pewnie ściągniemy Astoriego za mniej, niż Matriego.

EDIT: przy czym trzeba pamiętać, że Matri przyszedł w ratach, więc w tym sezonie wydaliśmy na niego tylko 2,5-3 miliony euro, po zarobieniu 15 milionów na Boatengu (nic się nie mówi o ratach). Nie chce mi się wszystkich ruchów teraz podliczać, ale chyba wyszliśmy na jakieś 5-10 milionów na minusie maksymalnie, a miało być dużo więcej inwestycji wg. zarządu. Smutne.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 14:13 przez Wilmore, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Włochy”