Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 14:33

Kontynuując wątek wywodu "mój błąd":
Wydatki transferowe: 8 milionów (Zlatan) + 5 (Balo) + 2,5 (Pazzini) + 2,5 (Matri) + 4 (Saponara) + 2 (Vergara) + 2 (Poli) + 6 (Zapata) + 1 (Silvestre) = 33 miliony euro wydane;
Przychody transferowe: 7 milionów (premie za Silvę i Zlatana w nieznanej wysokości, tyle podają media, nie wiadomo też czy je uzyskaliśmy - coś takiego podawał chyba mete tutaj) + 5 (Pato) + 15 (Boateng) = max. 27 milionów euro uzyskane.
Nie liczę wymian, kwota Poliego to niewielki dodatek do połówki Salamona (nie wiadomo w jakiej dokładnej wysokości).
Czyli groszowe wydatki przy zapowiadanych dużych transferach co pół roku. Rozumiem, że transfery Kaki i Hondy to świetne okazje (odpowiednio finansowa i sportowo-finansowa), ale mam przekonanie, że będą polegać tylko na zamydlaniu oczu kibicom - żebyśmy nie patrzyli na faktyczne wydatki, ale myśleli, że przychodzi dwóch znanych graczy na jedną pozycję, więc się cieszmy.
Wszyscy więc byliśmy w błędzie, ja również. Patrząc na bilans czy nawet te szczątkowe wyliczenie powyższe widać, że bzdurami są słowa o tym, że Berlusconi doi Milan i wyciąga z niego pieniądze, okazali się być w błędzie wszyscy ci fani na czele z gilardino11, którzy twierdzili, że Milan nie wydaje ani grosza na transfery, i wreszcie w błędzie byłem też ja przewidując duże wydatki pod koniec okienka. Duży transfer może i się pojawił (w Kace), może i się pojawi jeszcze jedno czy dwa nazwiska, ale nie spodziewam się, by Milan został na minusie więcej niż 16 milionów, a to jest niziutka kwota. Spodziewałem się, że poza rozliczeniami z piłkarzy Milan wyda jakieś 25 milionów.
Nie będziemy w przyszłych sezonach wydawać znacznie więcej (bo wydatki już nie spadną, może dojść te kilka milionów straty, której w tym roku ma Milan nie odnieść), pozostaje liczyć na młodzież, której jest coraz więcej, projekt wchodzi w ważną fazę patrząc na to, ilu młodych mamy na wypożyczeniach.

Oficjalnie potwierdzono Petagnę w Sampdorii.

Potwierdzono, że koszulka z numerem 10 czeka na Hondę. Będzie to miła odmiana po noszeniu tej koszulki przez Boatenga.

Di Marzio potwierdził, że pod koniec okienka idziemy po Astoriego. Ostatnio odrzucono za niego ofertę Romy w wysokości chyba 8 milionów, więc musimy zapłacić więcej, nim ma się też interesować Everton.
Co jest w tym Astorim takiego, że chcą go lepsze kluby włoskie, dla mnie on jest mega drewniany, popełnia błędy, średnio idzie mu wyprowadzenie piłki, nie podwyższy wcale poziomu moim zdaniem.
Popełnia błędy (jak każdy obrońca w kijowym bloku), ale drewniany? Facet ma świetną technikę, gra po ziemi to jego jeden z największych atutów, w swoim czasie grywał nawet na boku obrony. Jego słabością jest raczej gra w powietrzu niż aspekty techniczne, a to przecież tytana w powietrzu potrzebuje Milan.

Wróć do „Włochy”