Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 02 wrz 2013, 16:58

Pisałem już o Asotrim. Przeciętny obrońca który bodajże spowodował najwięcej karnych dla rywali w poprzednim sezonie. W FMie jest on nowym Nestą co się ma nijak do rzeczywistości. Nie zdziwię się jak będzie Acerbim 2. W ogóle nieprzekonywujący obrońca. Ogbonna wyda się ledwie 2-3 mln droższy dla Juve, a imo jest lepszy oraz młodszy więc wychodzi kolejny(który już? :lol: ) "błąd" Milanu w tym sezonie. Nie warto czekać do końca okna transferowego na piłkarzy bo jedynie w 2010 roku się poszczęściło na większą skale, a już do końca dni sierpnia uciekło wiele fajnych opcji. Trzeba było zagrać va bank na początku okna transferowego i założyć że awansujemy do LM. Znaleźć szybciej kupca na choćby Nocerino i Boatenga gdzie było pewne, że Ghańczyk odejdzie. Ściągnąć już wtedy Honde, Teveza i np. Ogbonne(a można wymieniać więcej typu Quintero itd.). Ewentualny brak awansu do LM(nawiasem, było wiadome, że i tak jesteśmy faworytem do przejścia każdej ekipy na którą możemy wpaść) był oczywiście wymówką, że nie możemy robić poważniejszych transferów. Nikt czegoś takiego nie planował. Jakby coś poszło nie tak i rzeczywiście gralibyśmy w LE zamiast LM to sprzedalibyśmy El Shaarawy'ego. W ogóle jest jakaś osoba która wierzy, że ES u nas pogra więcej niż następny sezon w przypadku braku LM(prawdopodobnym) :?: Tylko słaba gra spowoduje jego zatrzymanie u nas, ale w to raczej nie wierzę więc napiszę już dzisiaj, że Stephan El Shaarawy odejdzie po tym sezonie z Milanu. Patrząc realnie na naszą sytuacje w lidze to na dzień dzisiejszy jesteśmy poza LM. Zbyt mało miejsc i zbyt wielka konkurencja do zajęcia 3 miejsca. Choć możemy poczekać na ocenę rywali 1,5 miesiąca i zobaczyć czy rzeczywiście są utrzymać podobną formę do tej co zaprezentowali w dwóch pierwszych meczach sezonu. Poważny sprawdzian już w 4 kolejce który może rozwiązać kilka kwestii gdy zmierzymy się na SS z Napoli.

Mówiło się o kilku ofertach za Antoniniego. Ja osobiście twierdziłem, że żadnych nie ma i najprawdopodobniej tak było bądź sam Luca nie chciał iść gdzie indziej bo po co jak mu tyle nasmarowali u nas :?: Więc twierdzę, że mało prawdopodobne są oferty z Turcji bo jakby takowe były to Milan pewnie zgodziłby się oddać go za darmo.

Pisałem o Asotrim 2 lub 3 dni temu, że nie jest to gracz warty 10 mln euro i nie ma sensu go ściągać za takie pieniądze. Choć jak widzę naszą obronę oraz poczynania zarządu to napiszę lepszy rydz niż nic.

Matri przyszedł bo chciał go Allegri więc to będzie jego błąd jak ten zakup nie wypali. Wczoraj było pierwsze 30 minut jego słabej gry w Milanie.
Wilmore pisze:Balotelliego, który jak pisałeś - rzadko łapie urazy
To pisałem akurat ja kilka razy.

Wróć do „Włochy”