Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 07 wrz 2013, 20:32

Meczu nie oglądałem, więc się posiłkuje relacją tekstową oraz opiniami na r&b. Z tego co widzę Kaka' dwie asysty. No cóż skoro go już mamy to trzeba wycisnąć z niego maksimum. Na razie to mecz ze słabiutką drużyną, wiec nie ma co wyrokować, ale skoro stary Ricky nie wróci to może teraz będzie grał trochę inaczej za napastnikami. To znaczy w stylu Rui Costa (ale mi brakuje gracza tego typu w Milanie). Owszem nie dysponuje on takim wachlarzem podań ani przeglądem pola jak Manuel, ale podać potrafi i przy aktywnym Faraonie powinniśmy sporo na tym zyskać. Ogólnie właśnie takie są opinie, że Kaka potrzebuje kogoś ruchliwego przed sobą.

Do gry powrócił Saponara, strzelił bramkę i ogólnie jest chwalony za występ. Do potencjalnego przyjścia Hondy ma czas, bo później będzie mu gorzej. Osobiście mi się marzy, aby powtórzył historię Kaki i zrobił psikusa starszym kolegą.

Do grania po kontuzji wrócił też Vergara (podobno dobry występ) oraz zadebiutował Modic. Tylko nie wiem który, ale wiem, że młodszy jest jednym z największym talentów jakie mamy.

Podobno Matri słabiutko. Nie oddał strzału na bramkę ponoć i mało aktywny. Piłka mu odskakiwała na kilometr i podania fatalne, ale asyste zaliczył.

Sumując taki mecz nam wiele nie mówi. Nie warto kogokolwiek oceniać po takim przeciwniku. Poczekajmy na Torino i Celtic a później zdaje się Napoli.

Skrót:

Wróć do „Włochy”