Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: seba82 » 15 wrz 2013, 8:49

Stworzyliśmy jedną tak naprawdę dobrą okazję.
Jak można z tak ogromnym potencjałem zachowywać się jak debil!! Na dobrą sprawę przy bramce Muntariego wyprostowana noga Balo mogłaby być odgwizdana jako niebezpieczne wejście, zresztą sygnalizowali to gracze Toro. Po drugie parę centymetrów w prawo i dostałby czerwień, prostując nogę w sytuacji w której w zasadzie nie miał szans dojścia do piłki. Sędzia pozwalał mu wczoraj w zasadzie na wszystko a powinien za niesportowe zachowanie w kilku przypadkach zobaczyć żółć :!:
Matri miał kilka fajnych zagrań w przeciwieństwie do Robsona którego dryblingi i próby grania krótko z Kaką nie wiele wniosły. Kaka fizycznie nie jest jeszcze gotowy na walkę przez 60 minut, nie mówiąc o całym meczu.

Poli kontuzja,napewno nie zagra z Celtikiem i Napoli, Monto kontuzja narazie nie wiadomo ile absencji go czeka.

Po debiucie Birsy nie spodziewałem się niczego. I nie z niego trzeba łacha drzeć tylko z takiego Muntariego ,który będąc podstawowym zawodnikiem ,przekraczając środkową strefę boiska dostaje jakiejś głupawki. Techniczne zero a latać za piłką każdy potrafi.

Niestety nasz Mister ma wbite w łeb że Poli jest zastępstwem dla Monto tak jak wspomniał Wilmore i zamiast grać Poli - De Jong- Monto gdzie jest o niebo więcej kreatywności a i powalczyć o piłkę Poli też potrafi, co już zresztą udowadniał, to biega ten rzeźnik :badziewie:
Poli na razie nie nadaje się na zastąpienie Muntariego.
Z tą częścią zdania się już zupełnie nie zgodzę.
http://www.squawka.com/football-player- ... total#desc

Nie wypada gorzej od Muntariego(wiem, to tylko 3 mecze ale nie ma innego wyznacznika). Poli potrafi wykreować cokolwiek a wczorajszy mecz dobitnie pokazał, że kreatywności nam pod polem karnym przeciwnika brakowało.
Nie twierdzę, że gdyby Poli od początku grał to byśmy wywieżli 3 punkty, ale drewnianej linii pomocy naoglądaliśmy się wystarczająco a Poli obok Monto i Nigela IMHO to na tą chwilę najlepsze co mamy w pomocy do 4-3-1-2.
Matri - no panie Allegri, proszę mi powiedzieć co ten gracz pokazał przez z Cagliari oraz co pokazał dzisiaj. Na dzień dzisiejszy wygląda to jako jeden z najgorszych transferów ostatnich lat.
Trochę za wcześnie na tak ostry osąd. To jak nazwać transfer Traore :?:
Nie mieliśmy w ataku zbyt dużo miejsca,nasi boczni obrońcy nie stwarzali przewagi, pomoc nie podłączała się w tempo, więć graliśmy 3 z przodu w zasadzie podczas gdy pomoc Torino się cofała i murowali bramkę. Mimo to z obroną na plecach Matri stworzył 2 bardzo groźne sytuacje--w jednej Balo mógł dograć i byłby gol a w drugiej bramkarz obronił. To o 2 sytuacje więcej niż stworzyła cała nasza pomoc przez prawie cały mecz. Nie chciałem tego transferu i to bardzo, ale trzeba zachować obiektywizm.
Widząc naszą sytuacje ja zacząłbym ryzykować i z Celticiem wyszedłbym eksperymentalnym składem.
Allegri nie ma jaj więc wystawi taki skład który wymęczy mu wygraną nie ważne w jakim stylu. Osobiście chciałbym zobaczyć Cristante, nie wiem czy Saponara będzie już gotowy bo też chętnie bym go zobaczył.

Szykuje nam się pomoc Muntari-De Jong- Nocerino :angry2:

EDIT:

http://www.milanlive.it/2013/09/15/vide ... lli-telli/

jedyny pozytyw wczorajszego meczu :mrgreen:

Oglądam mecz Borussi Dortmund i życzę sobie widzieć kiedyś Milan grający taką piłkę. Jeszcze parę lat temu przez gardło by mi to zdanie nie przeszło.
Niestety realia są takie, że w Europie niewiele jest klubów z czołówki delikatnie mówiąc - słabszych kadrowo od nas w tym momencie.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2013, 18:25 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”