Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 16 wrz 2013, 20:31

Trudno powiedzieć dlaczego Boateng odszedł z Milanu do Schalke. IMO czynników jest wiele: chciał podwyżkę, rasizm(mówił, że już dość ma rasizmu we Włoszech), pieniądze(no panowie 15 mln za niego to jak złapać pana Boga za nogi). Trudno zwalać na kontuzje czy też nie równą formę. Miał okres urazów jednak tu poszukałbym winny w sztabie medycznym. Słabe występy notował przez wystawianie go tam gdzie był słaby oraz przez wielkie ego. Wierzył tak we swój strzał z dystansu, że walił z każdej pozycji. Podobna sytuacja ma się do Muntariego który jedynie przez to, że gra głębiej nie strzela tak dużo bo nie ma tylu okazji jednak również robi to często i równie niecelnie. Jestem zadowolony z odejścia Boatenga. Szkoda jedynie, że kasa z jego transferu poszła w błoto.
MazurXIII pisze:Berlusconi to człowiek już spełniony jeśli chodzi o piłkę.Teraz mu władza i ruchanie młodych dup w głowie.
Prawda. Jednak głębszą prawdą jest to, że Milan nie jest aktywny(w sensie transferów do klubu) na rynku transferowym w lato już przynajmniej 7 lat poza kilkoma wyjątkami.

I jeszcze wracając do tematu pozycji Poligo. Ja również widziałbym go zamiast Muntariego w wyjściowym ustawieniu. Milan w większości meczach jest faworytem więc spodziewamy się, że będziemy oddawać więcej akcji niż drużyna przeciwna jednak posiadanie Muntariego w składzie zamiast Poliego nie umożliwia tego. Muntari dawno powinien być zmiennikiem bądź wystawiany w meczach z trudniejszymi rywalami bo wtedy może się przydać w pomocy. Osobiście spróbowałbym ustawienia z Monto - DJ - Poli - ES - Balo oraz X(wpiszcie kogo chcecie).
mete pisze:Po ostatnich wydarzeń Allegri stracił u mnie wiele
Ja już wyczekuje jego odejścia. Byłem jego zwolennikiem w czerwcu jednak teraz tego żałuje.
Wilmore pisze: Muntari nic nie daje w ofensywie? We wczorajszym meczu wykreował kolegom 4 okazje
Sprecyzuj mi co oznacza w twoim przypadku słowo "okazje".
seba82 pisze:Mi nie jest żal ich odejścia, ale jeśli chodzi o Pato to pozostał u mnie pewien niesmak że gdzieś popełniono błąd(MilanLab :?: ) skreslając go przez kontuzje a tu raptem całkiem sobie poczyna w Brazylii bez większych problemów zdrowotnych jak narazie.
Błąd w MilanLab z pewnością był popełniony. Każdy to wie.

Co do formy Pato w Brazylii to osobiście nie wychwalałbym jej. Uważam, że dalej jedzie na łatce wielkiego talenta tak jak Bojan. Kilka razy już na pustą już nie trafił. Myślę, że jak jakiś klub weźmie go do Europy to nawet nie ze względu na formę, a ze względu na opinie o wielkim talencie. Ja osobiście nie wróże mu kariery w Europie. W Milanie jak grał gdy nie miał kontuzji co często się nie zdarzało to pokazywał się przeważnie ze słabej strony. Z sezonu na sezon się nie rozwijał wiele, a na przestrzeni ostatnich lat zaliczył solidny regres formy co było równie spowodowane umiejętnościami które spadały zamiast zwiększały. Stracił tą przebojowość która była u niego widoczna w początkowych latach kariery.

Wróć do „Włochy”