Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post autor: Anders » 20 wrz 2013, 12:41

"We have sold Elvis and bought the Beatles!"
Bardzo podoba mi się to zdanie. Nic dodać, nic ująć.

Niezły debiut Eriksena. Najpierw świetny mecz z Norwich, teraz w Lidze Europejskiej piękna bramka. Już dwa sezony temu pisałem, że Eredivisie jest za mała dla Eriksena - Duńczyk grał w niej doskonale zazwyczaj, ale ciężko było mu w Ajaxie zanotować znaczący skok jakościowy. Teraz trafił do najlepszej chyba dla siebie drużyny - zespół może trochę w cieniu, zbudowany jednak na młodych zawodnikach, bez takiej presji - ale z ogromnym potencjałem, gdzie Duńczyk z miejsca powinien być istotną częścią drużyny. Nie wiem, czy to nie najlepszy transfer w całym letnim okienku transferowym - wiadomo, dlaczego, ale 14 milionów euro za zawodnika, który z miejsca może stać się istotną częścią drużyny walczącej o podium w najlepszej lidze świata? W czasach, gdy za Khedire proponuje się 40 milionów ojro to jednak sztuka. :boruta:

Wprawdzie na duet Lamela-Soldado Spurs wydali ponad 60 milionów, ale nie mam wątpliwości, że największą siłą tej drużyny będzie druga linia. Zobaczymy jak się pozbiera Sandro - o tym, jak ogromny potencjał ma Brazylijczyk, wiadomo szerszej publiczności gdzieś tak od spotkań z Milanem sprzed dwóch sezonów, poprzedni sezon miał do momentu kontuzji fantastyczny. Jeśli teraz Sandro za jakiś czas wróci do formy, to z Dembele, Paulinho, Capoue i drugim z Brazylijczyków + Eriksenem na '10' (Holtby chyba zaczyna ogarniać na dodatek), ten potencjał Tottenhamu w drugiej linii wygląda wręcz fantastycznie.

Sporo kontuzji już na początku sezonu, Capoue, Chadli, a w meczu LE kończyli w dziesiątkę, bo w końcówce musiał zejść Kaboul przy wykorzystanym limicie zmian. Wcześniej boisko opuścili Rose i Dembele, ale z tego co mówił Boas to tylko problemy Rose'a to być może coś poważniejszego, a Belg z Francuzem powinni szybko wrócić.

Wróć do „Anglia”