Nie będę zagłębiał się w historię, ale argumenty, że dany trener nie nadaje się na ligę nie trzymają się kupy? Bo gdzie tu logika, gdzie jakiś sensowny argument z wytłiumaczeniem? To tylko przytoczenie statystyk, nic więcej.
Tym bardziej, że w obecnej piłce trudniej wygrać LM niż rozgrywki ligowe.
Może wypowie się jakiś kibic Milanu, który dobrze ogarnia temat i napisze coś więcej, bo takie pisanie mnie po prostu nie przekonuje.
Na dzisiaj drużyna wygląda na całkowicie zagubioną, i nie chodzi o atak, a o całą grę. Brak pomysłu na atak wychodził bokiem i za Mou (nawiasaem mówiąc każdy zespół ma problemy z dobrze broniącym i zorganizowanym zespołem), tu widać kompletne zagubienie także w obronie.
Coś prasa zaczyna płakać za Xabim, ale to nie kwestia jednego zawodnika, brak ogólnego zrozumienia, choas w poruszaniu się po boisku, to rodzi niepewność i nerwowość.
Musi przyjśc z czasem automatyzm, plus kilka wygranych efektownie spotkań.
Poza tym, nie jestem przekonany czy Carlo sam do końca wie jakiej gry oczekuje od tej druzyny, jaka gra będzie do niej najlepiej pasowała, przynajmniej widać, że doskonale wie czego jej brakuje, tylko łatwo powiedzieć, trudniej zrobić na boisku.