Re: Belgijskie pokolenie

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Belgijskie pokolenie

Post autor: Morrow » 10 paź 2013, 22:14

Na papierze to wygląda znakomicie, na boisku ostatnimi czasy także coraz lepiej ale nie napalam się na jakiś megasukces tej drużyny w Brazylii jakim byłby półfinał. Chętnie się pomylę bo trudno nie sympatyzować z tym zespołem ale jednak pomijając te słusznie wylewane wiadra miodu na paczkę Wilmotsa wydaje mi się, że Belgom podczas Mundialu może zabraknąć jednego - doświadczenia jako drużyna. Ostatni duży turniej reprezentacji Belgii pamięta z obecnej kadry tylko Wilmots bo miał on miejsce 11 lat temu w Korei i Japonii. Tak, tak wszyscy wiemy, że praktycznie każdy ze składu Belgii gra na co dzień w czołowym klubie europejskim ale IMO to nie do końca przekłada się na doświadczenie samej reprezentacji i to jest w moim odczuciu właśnie ten jeden element, którego może zabraknąć Czerwonym Diabłom. Jak wiemy turnieje rządzą się jednak swoimi prawami i kto wie może Belgia skończy z medalem, chyba nie tylko ja bym sobie tego życzył. Tak czy siak wspaniale będzie widzieć tę nową siłą i tak ciekawy zespół na Mundialu bo chyba nikt już się nie spodziewa, że mogą wypuścić ten awans.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”