Chile - Ekwador under 2,5 @ 1,55 - remis spowoduje, że obydwie drużyny awansują bezpośrednio na mundial. Kurs na X w tym meczu to 1,65-1,7. Niektórzy nie wierzą w ustawienie takiego wyniku i sugerują, że Chile może wygrać dlatego wziąłem bezpieczniejszą opcję. Według mnie nawet jeśli będzie remis to jakieś 0-0 lub 1-1. Sądzę, że nawet jak Chile będzie chciało wygrać to nie skończy się to żadną demolką Ekwadoru (mimo, że na wyjazdach im nie idzie). Historia spotkań pokazuje, że under jest mocno prawdopodobny.
Bułgaria - Czechy X2 @ 1,571 - będą się bić o drugie miejsce w grupie. Jeśli wygrają Czesi, to wyprzedzą Bułgarów. A warto zauważyć, że Czesi lepiej sobie radzili na wyjazdach i od 2000 roku w 4 meczach między tymi zespołami Czesi nie przegrali.
Belgia (-1) - Walia @ 1,533 - Dwa różne światy. Belgowie mają za sobą fantastyczne eliminacje, Walia zagrała na swoim poziomie i nie mają na co liczyć. Myślę, że Belgowie będą chcieli efektownie zakończyć mecze grupowe przed własną publicznością i wygrają 2-3 do 0. Tym bardziej, że w drużynie gości mają nie zagrać Bale, Allen i Williams.
Szwajcaria - Słowenia BTS @ 1,666 Szwajcarzy mają pewny awans, Słoweńcy mogą awansować do baraży, więc na pewno rzucą się do ataków. A gospodarze w ostatnich 13 ,meczach u siebie tylko raz nie strzelili gola.
Litwa - Bośnia i Hercegowina 2 @ 1,30 - Bośniacy prowadzą w tabeli swojej grupy ale żeby tak zostało to muszą ograć Litwinów. Za ich plecami z identyczną liczbą oczek czai się Grecja, która ma mecz na własnym terenie z Liechtensteinem.
Rumunia over 1,5 gola @ 1,25 te dwie bramki muszą wbić Estończykom co nie powinno być trudne, bo Estonia na wyjazdach gra słabiutko. Jeśli Rumuni wygrają a Turcja zrmisuje lub przegra u siebie z Holandią to wskakują na miejsce barażowe.
Azerbejdżan (+2) - Rosja 1 1,70 Azerowie na własnym boisku to solidna drużyna i w tych eliminacjach uległa tylko Portugalii. Podobno będą grali na szczęśliwym stadionie, na którym jeszcze nie przegrali. Z kolei Rosja nie musi się mocno spinać - wystarczy im remis by o punkt wyprzedzić Portugalczyków. Dwubramkowy handicap na gospodarzy wydaje się bezpieczny.
Ako wychodzi z tego wszystkiego coś ponad 17, więc w przypadku wygranej będę miał 32,33$