Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kesz » 24 paź 2013, 13:40

League pisze:
Co do kartki dla Chielliniego, to jak wspomniałem wcześniej, oliwa sprawiedliwa, bo za brutalny faul na Marcelo, Vidal powinien w pierwszej połowie zobaczyć żółtą a w konsekwencji czerwoną kartkę.
Oliwa sprawiedliwa gdzie Marcelo nie dość że dodał od siebie to sędzia taki był sprawiedliwy że gwizdał mnótwo faulu na rzecz Realu.Oliwa sprawiedliwa hehe.
Proponuje obejrzeć tą sytuację, jak Vidal pierw na pełnej prędkości wjechał w Marcelo wślizgiem, ale ten ustał na nogach i dalej trzymał się przy piłce, po czym Vidal wstał i od tyłu z impetem kopnął Marcelo w łydkę, to działo się nie daleko przed końcowym gwizdkiem pierwszej połowy i wówczas sędzia nie zareagował wyciągając kartonik, będąc świadomym, że Vidal już jedną kartkę ma na koncie, ale zdecydowanie ten faul zasługiwał na żółtą kartkę, pomijając już to kopnięcie w piszczel, to chociaż za sam fakt podwójnego faulu w obrębie 2 sekund.

@Bagg

Kontakt był, ale zauważ, czy po tym "kopnięciu" Vidal w jakiś sposób traci swój rytm czy równowagę ? Nie traci, dopiero po tym, jak nie trafił w piłkę, zaczął szukać sprawiedliwości wśród sędziów. Być może karny być powinien, ale nie zmienia to faktu, że zachowanie Vidala działało na jego niekorzyść. Zamiast szukać wykończenia, mógł dać nura. Tak, to wyglądało jak walki w filmach klasy "B" gdzie po uderzeniu aktor reaguje z opóźnieniem i odskakuje do tyłu... Poza tym, ja bym się zastanawiał, na ile to "szturchnięcie" faktycznie wpłynęło na zachowanie Vidala, bo jak mówię, na tym filmiku ja nie widzę, by po tym kontakcie, noga czy ogólnie równowaga Vidala była jakoś zachwiana...

Wróć do „Hiszpania”