Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 25 paź 2013, 9:33

Myślę że sezon pokaże, jakie pozycje mamy wzmocnić. Na chwile obecną byłbym za wystawieniem w kilku meczach Rambo na skrzydle. Zagrał tam z Napoli i wyszło bardzo dobrze. Podobnie przeciwko Borussi, niby zastępował Flamsa, ale w akcjach ofensywnych często zamieniał się z Jackiem i wbiegał z prawej strony - dla Flamsa taki sektor boiska istnieje tylko we wspomnianej Fifie :P Rambo posiada odpowiednią szybkość, wie co zrobić z piłką i jest świetny w polu karnym. Gdyby dalej 'eliminować' naszych środkowych - Rosa najmłodszy nie jest i kto wie, czy jego rola nagle diametralnie nie zmaleje (odpukać). Zaś Oezil... to nie jest gracz, który jak Jack byłby cały czas pod grą. Mesut raczej kryje się gdzieś w cieniu po to, by nagle zrobić coś magicznego - dlatego też poważnie zastanawiam się, czy Wenger nie będzie go ustawiał częściej na boku. Santi to już właściwie skrzydłowy na stałe. Do czego zmierzam - miejsce na środku 'na siłe' może się znaleźć, więc jeśli jakiś klasowy DM się pojawi, fajnie byłoby zarzuć na niego sidła. Powtórzę, że najbardziej ciekawi mnie wariant z Ramseyem - nie powinno się go oceniać przez pryzmat występów na prawym ataku z zeszłych sezonów, bo przecież wtedy na środku też nie błyszczał. Myślę że to może zadziałać - pożyjemy zobaczymy :)

Czekam też na moment, w którym kilka meczy przerwy będzie musiał sobie zrobić Giroud. To co pokaże wówczas Bendi będzie kluczowe przy naszych następnych okienkach. Jestem zdania, że Duńczyka stać na takie granie, jakiego oczekujemy.

Wróć do „Anglia”