Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Maciek (interista) » 06 lis 2013, 19:41

Mamy najbardziej bramkostrzelna druzyne na tym etapie rozgrywek. Ba od czterech lat (czyli od czasu Interu Mou) nie bylo we Wloszech druzyny z takim dorobkiem bramkowym.
Ciekawe tym bardziej, ze na 27 bramek ani jednej nie zdobylismy z karnego, a domyslna taktyka Mazzarriego opiera sie na jednym napastniku.

Niezmiennie od pierwszego meczu ligowego utrzymuje sie moja wysoka ocena pracy Waltera. Wielki progres Alavarez i Jonathana to niewatpliwie rowniez zasluga szkoleniowca.
W przypadku Rickiego nie chodzi tylko o sama jakosc, ale jego styl calkowcie ewoluowal w stosunku do tego co prezentowal w debiutanckim sezonie.
Mazzarri ma reke do pilkarzy. Najlepszy sezon w karierze Cassano w Dorii czy niespotykany rozwoj Cavaniego w Napoli pod czujnym okiem Wlocha to nalepsze dowody z przeszlosci.

W ataku wreszcie widac wycwiczone schematy, pojawiaja sie bramki ze stalych fragmentow, cos czego nie bylo od lat
Wciaz jest wiele do poprawy (zwlaszcza w defensywie), ale druzyna wydaje sie zmierzac w dobrym kierunku.

Kolejne okienka beda bardzo wazne (Thohir to wciaz jak dla mnie spora zagadka).
Jezeli bedzie jakosciowe i systematyczne wzmacnianie kadry pod katem wymagan stawianych przez Mazzarriego to powinno byc tylko lepiej.
Mam tez nadzieje, ze juz niedlugo sedziowie zaczna traktowac nas na rowni z SD czy chocby Napoli, na ten moment jestesmy odlegli od takiego stanu.

Wróć do „Włochy”