Polak kibicem zagranicznego klubu ??

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post autor: Chlopaczek » 28 cze 2005, 19:45

Intrygujacy temat.

Kibicuje Milanowi.Kibicowalem mu od kiedy pamietam i nie czuje sie gorszym kibicem albo jakims innym tylko dlatego ze jest to klub zagraniczny a nie rodzimy.Mieszanie do tej calej sprawy patriotyzmu jest moim zdaniem bardzo dziwne (deliketnie mowiac).Zreszta na moje ktos kto mowi ze jest patriota bo kibicuje druzynom z Polski to "niski patriota" ba to nie ma nic wspolnego z patriotyzmem i ma na celu jedynie afirmacje wlasnej osoby (wiadomo ze nazywanie kogos patriota dodaje splendoru).Troche poswiecilem czasu zeby przeczytac caly ten temat i zgadzam sie z Zawdim i z tym co on powiedzial na temat patriotyzmu oraz kupowania polskich wyrobow i tak dalej.Jesli ktos zarzuci mi brak milosci do ojczyzny tylko dlatego ze kibicuje klubowi z Wloch jego sprawa.Jestem tez ateista a przeciez katolicyzm i wiara w Boga jest mocno zakorzeniona w mentalnosci polakow.To tez mozna podsunac pod patriotyzm.Wiec co blizej mi do Niemca czy Wlocha niz do Polaka? :lol:
Chodzenie na stadion to mily dodatek w tym calym kibicowaniu.Ja niestety nie moge (gdybym mogl to postawilbym sobie namiot na plycie San Siro i nie wychodzil stamtad) co nie przeszkadza mi uzyc slow ze na linii ja-Milan jest specjalna wiez (w moim odczuciu).Po prostu kocham ten klub i nie wyobrazam sobie zebym sie od niego odwrocil niezaleznie od ich wynikow i klasie rozgrywkowej w ktorej graja.Dziewczyn mozesz miec wiele ale ukochany klub tylko jeden 8)
Ktos powiedzial ze jakby jego ulubiony/ukochany zespol zagraniczny gral z druzyna z Polski to wcale nie bylby za klubem z naszego kraju.Ja mam tak samo.Niezaleznie z kim by Milan nie gral i tak zawsze bede za Milanem.Moze sobie grac nawet z reprezentacja Polski.To nic nie zmienia.
Nie chcialbym zeby postrzegano mnie przez pryzmat naszej reprezentacji i tego czy jej kibicuje czy nie a jesli kibicuje to jak bardzo.To nie jest wykladnikiem czlowieka prawda?
Mam tez nadzieje ze fan Milanu z Mediolanu nie patrzylby krzywo na kibica swojgo klubu z innego kraju.Bo niby dlaczego mialby to robic?To jeden klub jedne barwy.
Czy jestem fanatykiem?Nie sadze.Nie zbije nigdy nikogo tylko dlatego ze nosi koszulke Interu.Nie staram sie tez nawracac ludzi na Milan.
Nigdy nie bede sie odzegnywac od Milanu nawet jak Kaczynski dojdzie do wladzy zrobi z Polski panstwo totalitarne i wprowadzi do konstytucji przypis ze Polak to ten kto wierzy w chrzescijanskiego Boga oglada filmy wyprodukowane w Polsce i kibicuje tylko polskim zespolom.
Poczulem to ponad 11 lat temu i juz nic tego nie zmieni.

I ujrzalem Bestie wychodzaca z morza a Bestia miala na piersi herb Milanu i zobaczylem wszystkie narody i ludzi wszelkiej masci i wyznania ktorzy padli na kolana i oddali poklon Bestii.Zaprawde widzialem to jak i inni mi podobni.
I wy tez to kiedys zobaczycie :twisted:

Wróć do „Hyde Park”