Pytania Techniczne

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Mazurek » 29 cze 2005, 13:23

No to tak:
Ile masz miejsca na partycji systemowej ? Jeśli poniżej 1 GB to radze zwolnić conajmniej do takiej ilości. Następnie zrób defragmentacje partycji systemowej. Jeśli masz gre zainstalowaną na innej partycji niż systemowa zrób defragmentacje również tej partycji logicznej. Skoro masz WXP Home Edition to twój system plików to FAT32. Jeśli masz NTFS'a to zdefragmentuj tylko partycje logiczną. Tam też postaraj się w miare możliwości zwolnić troche miejsca. Najlepiej by było gdybyś miał i system i gre na jednej partycji - zaoszczędziłbyś mnóstwo czasu.
EDIT: Zapomnialem jeszcze dodać że co jakis czas (nawet podczas zwyklego chodzenia po internecie czy nawet grze w sapera) komputeraz zaczyna mulić. wtedy biore ctrl+alt+del i biore na procesy i aplikacja task.exe zabiera mi 100% zuzycia procesora.. nie pozostaje mi nic innego jak ją wyączyć i wtedy jest ok ale ile mozna..
Można prosić o loga z hijacka ? Byłoby łatwiej. Troszkę rozglądnałem się za tym task.exe i to może być robak internetowy o nazwie Worm.Blackmal.C. Sprawdź pliki o nazwach:
twunk_32.exe
winhelp.exe
hhm.exe
czy nie były modyfikowane w tym samym dniu.
No to zanim zaczniesz defragmentowac i sie w ogole z tym wszystkim bawic to sprawdz system Adaware. Jeśli nie masz to możesz go pobrać klikając na link poniżej:
http://www.download.com/3001-8022_4-10399602.html

Wróć do „Hyde Park”