Wybory parlamentarne

Handsome Boy

Post autor: Handsome Boy » 29 cze 2005, 14:04

przewazajaca wiekszosc nie ma prawa wyborczego i odzwierciedla poglady swoich starych, bo nie stac ich na wlasne. ja mam poglady skrajnie lewicowe i nie wyobrazam sobie prywatnej sluzby zdrowia u korwina mikkego. to jakas poroniona opcja. nie mam pieniedzy => umieram. weterynaria tez jest prywatna i do tego korwin oprownuje sluzbe zdrowia. to chyba nie jest dobre porownanie. jak nie masz pieniedzy to nie wyleczysz pieska, ok, mozna zrozumiec, ale jak nie masz pieniedzy to nie mozesz sie leczyc. poryte. moze nawet umrzesz, bo nie masz hajsu na leczenie. swietna wizja. jedyne z czy sie zgadzam z korwinem, to to, ze laski sa glupsze od facetow, ale to nie powod by dac mu niszczyc.
w tych wyborach pewnie na nikogo nie zaglosuje, ale na wybory pojde. to jest obowiazek kazdego obywatela! jak ktos nie chce glosowac, nier widzi dla siebie opcji, niech idzie na wybory i nie glosuje. napisze na karcie co chce czy odda pusta. glos zostaje uznany za niewazny. jak sie widzi niska frekwencje to widzi sie ignorancje narodu, jak sie widzi glosy niewazne, nieuzupelnione, to sie widzi sprzeciw narodu!

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”