Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6290
Kibicuję: 4rsenal

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 11 gru 2013, 17:32

Ja zawsze mówię, że po takich porażkach trzeba wyciągać pozytywy. Juve grało dość słabo w tej LM i przy awansie zapewne i tak by jej nie zwojowało, a tak mają szansą odkuć się w Lidze Europy. Dość powiedzieć, że na papierze robią się głównym faworytem tych rozgrywek, a zwycięski finał na własnym stadionie będzie dokładnie tym, co miało być jednym z celów na ten sezon - przypomnienie o sobie w Europie. Nie wyciągałbym pochopnych wniosków z tego odpadnięcia, przecież 2 lata temu Man City na krajowym podwórku jechali wszystkich równo, a w LM się skompromitowali. Gorsza postawa Juve w LM nie jest dziełem przypadku i na pewno z czegoś wynikała, teraz Conte ma czas by zastanowić się co to było. Być może trzeba było luzować na treningach już w weekend poprzedzający LM - nie wiem, nie znam się na tym, ale mądrzejsi ode mnie na pewno już teraz nad tym pracują. Podoba mi się postawa kibiców Juve, którzy wzięli ten wynik na klatę. :brawo: Nie znalazłem tu ani jednego komentarza, zwalającego odpadniecie na niemały skandal, jaki wynikł podczas tego meczu. Śmiem twierdzić, że kibice innych zespołów, których nie będę wymieniał z nicków, zrobiliby w takiej sytuacji niezły rozpierdziel.

Z drugiej strony trzeba też zrozumieć Damiena, kiedy rok temu Chelsea odpadała LM również piałem z radość. Pamiętaj jednak, że kiedy na koniec roku ich niepowodzenie w LM przerodziło się w sukces w LE, było mi łyso.

Wróć do „Puchary Europejskie”