Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 29 gru 2013, 16:56

Świetny wynik. Takie mecze trzeba wygrywać. Ciężkie warunki - NEwcastle świetne u siebie, tylko jedna przegrana u siebie do tej pory, wygrane nad United i Chelsea. Tym bardziej cieszy takie zwycięstwo. Możemy przegrywać z City Chelsea i Poolem, ale o ile bedziemy tak konsekwentnie bić wszystko poniżej ~7. miejsca to będzie mistrz. Zobaczymy. Pierwszy raz od 6 lat jest lider na Nowy Rok. Mówiłem, że jeśli się uda dociągnąć tego lidera do Nowego Roku to zacznę wierzyć. Nie zrozumcie mnie źle, będzie bardzo ciężko, ale szanse będą spore i o ile nie trafi nas typowa dla nas katastrofa jak w 07-08 (remis z Brum + kontuzja Eduardo) albo 10-11 (przegrana z Brum w Pucharze Ligi + kontuzje Fabregasa i Walcotta) to będzie dobrze. Jednak jakiś napastnik w zimie by się przydał :P

A co do meczu - widać było okropny brak Özila, brak kreatywności, tych podań, które wykonuje z taką łatwością a które dzisiaj przychodziły Cazorli i Rosicky'emu z dużym trudem. Facet jest na innym poziomie i jest potrzebny. Wilshere dzisiaj grał słabo, tracił głupio piłkę i oddawał pole rywalom. Kiepsko.

Mam nadzieję, że Monreal wyzdrowieje albo dostanie jakieś duże dawki paracetamolu bo musi być gotowy na środę. GIbbs pewnie wypadnie na parę tygodni..

Wróć do „Anglia”