Naprawdę w to nie wierzysz??
To jest pewne na 100%. Jeśli dobrze śledzisz filozofię transferową Bayernu i wszelkie newsy związane z transferami różnych piłkarzy, nie powinieneś mieć co do tego wątpliwości. Ja ich nie mam od lutego tego roku, kiedy przed DFB-Pokal pojawiły się pierwsze newsy w tym zakresie. Późniejsze fakty, że Bayern łatwo dał odejść Gomezowi oraz przedłużył kontrakt z Pizarro dopiero na początku lipca, kiedy było już wiadomo, że BVB postawiło szlaban na transfer Lewemu, tylko potwierdziły tą tezę.
Czy da radę, to się okaże. Bywali tacy w historii naszego klubu, że mimo głośnych nazwisk radzili sobie średnio (świetny przykład to Klose), ale też i tacy, którzy mimo skazywania na ławkę czy zapomnienie, odnajdywali się nawet w podstawowym składzie Bayernu (najlepszy ostatni przykład to Dante, ale chociażby Carsten Jancker był takim piłkarzem, który dał z siebie o wiele więcej niż oczekiwano). Jednego jestem pewien - Lewy będzie lepiej pasował do systemu Guardioli niż Mandzukic, a w długofalowe powodzenie strategii z "fałszywą dziewiątką" nie jestem skłonny wierzyć. Taki system daje radę tylko, jeśli tą fałszywą dziewiątką jest Messi.