Tour De France

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 02 lip 2005, 22:49

No to czas no moją wypowiedź na temat wyścigu.

Oglądam choć w małych cześciach prawie wszystkie etapy, jednak płaskie to tylko finisze, bo są jak dla mnie nudne. A etapy górskie to zdarzało mi się oglądać nawet całe od poczatku do końca. Pamiętam jak przez chwile liderem na jakiejś wielkiej górze był Dariusz Baranowski, uciekał wtedy z Botero (chyba), ale ostatecznie spuchł i dojechał bodajże jako 14.

W dzisiejszym pierwszym etapie klase pokazał Armstrong, jest on oczywiście głównym faworytem do zwycięstwa, chcociaż po cichu licze na Basso. W poprzednim sezonie pokazał, że swietny z niego góral, jednak słabo jeździ czasówki :? Nie wiem co Włoch może zaprezentować w tym roku, ale w Giro nie wypadł najlepiej, był chyba 9.

Ciekawe też jak pojedzie Kloeden. W tamtym roku 2. w klasyfikacji generalnej, mozna powiedziec zyciowy sezon, a ten kolarz ma juz chyba 30 lat :P

Kiedys dobrze jeździł Winokurov, ale przeniósł się do T-mobile i nie był już liderem. Pamiętam jak jednego razu był w grupie uciekająćej, miał dużą przewagę nad Armstrongiem itp. Coś się stało Ulrichowi i Winokurova wycofali do pomocy Janowi. Szkoda mi sie go wtedy zrobiło, tyle włożył wysiłku w ucieczke, i musiał poczekac na kolege z zespołu. Tak przy okazji wie moze ktoś w jakiej grupie bedzie jeździł teraz Winokurow?? dalej T-mobile??

Zobaczymy jakie nas czekają niespodzianki w tym roku, już sie nie moge doczekac etapów górskich :D

Wróć do „Inne sporty”