Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil_77 » 26 sty 2014, 17:24

MGiggs pisze:Mata jest piłkarzem lepszym od OScara i tego 2 nikt by w MU nie chciał.Ja rozumiem wslizgi odbiory ale wystarczy porównać gole asysty kluczowe piłki Maty z ostatniego sezonu do Oscarowych i widac wręcz przepaść.To że Jose stawia na OScara to jego decyzja, to jakby u nas trener stawiał na Kagawe kosztem Roo.
Zresztą obeserwuje tego Oscara i nie rozumiem zachwytów, w meczach MU zawsze gra jak lama, z silnymi rywalami ogólnie tak wygląda.Nie rozumiem decyzji Jose ale bronią go wyniki, do czasu aż będzie mecz gdzie by si e przydał geniusz Maty a Oscar sie bedzie potykał o własne nogi.Dla mnie nie logiczne co robi Jose z Matą tzn robił.Oddał nam najlepszego piłkarza w kadrze obok Hazarda.
Bassu ma dużo racji z tym co pisze, Mata jest świetnym piłkarzem, ale bądźmy szczerzy, w tym sezonie nie pokazał 1/10 tego co Oscar. Tak jak piszę fieldy, Mou nie oddałby Maty gdyby w niego wierzył. On stwierdził że Hiszpan jest mu niepotrzebny i bez żalu go oddał do United. A co do Oscara, to chyba rzadko oglądasz Chelsea, to za Hazardem i według mnie na równi z Ivanoviciem najlepszy piłkarz Chelsea w tym sezonie, tylko że jego gra różni się od gry Maty. Mata to przede wszystkim typowy kreator i on głównie robi swoje, czyli utrzymuje piłkę i podaje ją partnerom, asystuje. Brazylijczyk natomiast ma często świetne zagrania gdzie znajdzie się w miejscu, w którym obrońcy rywala się go nie spodziewają, do tego ma fenomenalny strzał a także bardziej przykłada się do gry obronnej. No i jest 3 lata młodszy od Hiszpana.

Wróć do „Anglia”