Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 28 sty 2014, 17:01

Pewnie tak.

Fabio sprzedany do Cardiff, Zaha na wypożyczeniu. Trochę szkoda Brazylijczyka, tak naprawdę to nigdy nie dostał prawdziwej szansy w MU, nawet takiej jak Buttner. A nie zapominajmy, że w pewnym momencie zapowiadał się lepiej niż Rafael. Trudno się mówi choć niezrozumiałe jest dla mnie stawianie na Holendra jako zmiennika Evry. Gość wygląda jak piłkarz z kompletnie innej bajki, potrafi pociągnąć z przodu ale na tyłach to epoka kamienia łupanego. Fabio ma od niego znacznie większe możliwości, których jednak nigdy nie potrafił sprzedać. Życzę mu jak najlepiej, oby pod okiem Ole jeszcze pokazał na co go stać.

Sytuacja Zahy była już omawiana. Wypożyczenie do klubu walczącego o utrzymanie, w dodatku pod wodzą przychylnego MU Solskjaera to najlepsze co mogło go spotkać. Teraz wszystko zależy od niego, jak da dupy to tylko na własne życzenie.

Transfer Maty jakby dał trochę nowej nadziei i kibicom, i w klubie, i Moyesowi. Sezon raczej na pewno pójdzie na straty, wszystko na to wskazuje ale w tej całej beznadziei pojawiło się jakieś światełko. Wizji gry tej drużyny jak nie było tak pewnie w najbliższym czasie nie będzie ale po ostatnich wynikach i ogólnym poczuciu tragedii wreszcie po zachowaniu ludzi związanych z MU widać jakiś entuzjazm i wiarę. Daleki jestem od optymizmu ale oby to zwiastowało lepsze czasy. Jak pisałem wcześniej, mocny transfer był potrzebny temu zespołowi i oby teraz okazał się odpowiednim bodźcem.

Wróć do „Anglia”