Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Salas11 » 03 lut 2014, 15:22

Ale ja wcale nie trwierdzę że liga jest słaba bo z czołówki wypadły mediolańskie ekipy :wink: Po prostu Roma i Napoli choć potrafią zrobić widowisko i zagrać dobry mecz, wciąż są niestabilni. Rzymianie będą silniejsi, jestem tego pewien. Awans do LM i kasa od UEFA z pewnością im w tym pomogą. Napoli za Beniteza według mnie nie będzie lepsze niż za Mazzarriego. Rafa nie ogarnia włoskiej piłki i być może nigdy tego nie zrobi a jego drużyna ciągnie bardziej na indywidualnych przebłyskach Higuaina, Hamsika czy Callejona. Nawet teraz większym zaufaniem obdarzył przeciętnego Albiola niż kapitana i wieloletnią ostoję defensywy - Paolo Cannavaro. To nie przypadek że po przyjściu do Neapolu sprowadzał niemal wyłącznie hiszpańskojęzycznych graczy. Tak mu wygodniej, na marginesie ciekaw jestem w jakim stopniu poznał język włoski. Mourinho nie zajęło to wiele czasu. Fiorentina dopiero się buduje, ale są na najlepszej drodze by powrócić do czołówki. Może uda im się to już w tym sezonie, ale wiele będzie zależało od dyspozycji Gomeza (bo na Rossiego chyba już w tym sezonie nie będzie można liczyć :? )

Wróć do „Włochy”